Aproape 640.000 de doze Pfizer ajung, luni, în România. În depozite mai există încă șase milioane de doze nefolosite

O nouă tranșă de vaccin Pfizer, constând în 639.810 doze, ajunge, luni, în România, în contextul în care în depozite mai există peste 6 milioane de doze, din cele aproape 19 milioane recepționate până în prezent, iar săptămâna trecută autoritățile au anunțat că trebuie distruse aproape un milion de doze expirate.

Anunțul a fost făcut, duminică, printr-un comunicat de presă transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva covid (CNCAV).

„Din totalul celor 639.810 doze de vaccin, 423.360 sunt doze destinate populației eligibile 12+, ready to use (care nu necesită reconstituire).

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 18.854.699 doze de vaccin destinate populației eligibile 12+ produse de compania Pfizer, iar 12.703.638 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În România, alocarea dozelor de vaccin necesare imunizării populației se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare”, se precizează în comunicatul CNCAV.

Reamintim că, săptămâna trecută, coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că aproape un milion de doze AstraZeneca au expirat și trebuie distruse, după cum a relatat RostOnline.

Pe de altă parte, duminică, în România s-au vaccinat 4.844 de persoane, din care 691 cu prima doză, potrivit datelor CNCAV.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Aproape 640.000 de doze Pfizer ajung, luni, în România. În depozite mai există încă șase milioane de doze nefolosite”

Comentariile sunt închise.