Directorul unei școli catolice dintr-o suburbie a orașului Chicago a fost suspendat pentru că a decis ca purtarea măștilor în școala sa să fie optională

Doc Mathius este directorul unei școli catolice situată într-o suburbie din sudul orașului Chicago. Arhiepiscopia Catolică cere ca în școlile pe care le păstorește copiii, profesorii și personalul administrativ să poarte măști de protecție.

În aceste condiții, directorul Doc Matheus a făcut anunțul că în școala pe care o conduce măștile vor deveni opționale: „Am crezut că a venit momentul. Cineva trebuie să facă ceva. Mă așteptam să fiu suspendat și mă aștept să fiu concediat. Mă așteptam la o asemenea reacție, așa că nu am fost surprins.”

Imediat ce s-a aflat că a fost suspendat, părinții și elevii școlii au sărit în apărarea directorului și au organizat un miting de susținere.

„Este cel mai bun director pe care școala noastră l-a avut de mult, mult timp. Acest lucru este evident dacă vedem suportul pe care-l primește într-un timp atât de scurt după ce am aflat de suspendarea sa. Părinții îl susțin, este un om integru, inteligent și un lider înnăscut.”, a declarat una dintre mamele participante la protest.

Tatăl unui elev a fost în același asentiment: „E ridicol, e absolut ridicol. Doc Mathius s-a sacrificat pentru copii. Decizia pe care a luat-o, a luat-o în interesul copiilor. Sper că Arhiepiscopia Catolică să reconsidere această măsură pentru că, în opinia mea, este greșită.”

Văzând susținerea de care se bucură, directorul Mathius a declarat că este recunoscător pentru aceasta, dar și-ar dori ca atenția să rămână asupra elevilor:

„Apreciez poziția pe care am avut-o în cadrul școlii. Mi-am făcut prieteni și colegi minunați. Enoriașii, familiile elevilor școlii, sunt pur și simplu minunați și mi se frânge inima să mă despart de ei acum. Cred că a meritat să iau decizia pe care am luat-o. Știam că nu am nimic de câștigat cu asta, doar de pierdut. Directorii vin și pleacă. Această parohie și școală sunt de mult timp aici și nu vreau decât ce este mai bun pentru ea.”

Sursa: WGN Chicago


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost