Incendiu la Spitalul Judeţean Suceava! Peste 300 de pacienți- mame, copii și nou născuți- evacuați din saloane în miez de noapte (VIDEO)

Un incendiu a izbucnit, joi, după miezul nopții, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în urma căruia au fost evacuați 329 de pacienți, inclusiv copii și nou-născuți.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că flăcările s-au manifestat în zona unui salon de la etajul IV al spitalului, secția Ginecologie. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului s-au deplasat toate forțele și mijloacele de la Detașamentul Suceava.

Din cei 329 de pacienți evacuați, 102 sunt copii (57 nou-născuți). Din fericire, nu au fost înregistrate victime, informează Monitorul de Suceava.

Pacienții care la momentul incendiului se aflau în UPU au fost redirijați spre spitalele din Fălticeni și Rădăuți. O pacientă cu abdomen acut, care fusese adusă de la Fălticeni pentru o intervenție chirurgicală de Urgență și tocmai trebuia să între în operație, a fost redirijata rapid spre Rădăuți.

„Am eliberat imediat zona UPU, în ideea că vor fi pacienți care vor trebui trimiși cu ambulanțele către alte spitale. Totul a decurs fără probleme. Important este că nu sunt victime”, a declarat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Cauza posibilă a incendiului ar putea fi un scurt circuit la sistemul de alarmare de la patul pacientului. Pagubele urmează a fi evaluate. La ora 01.15 focul a fost lichidat.

 

 

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost