Roman Abramovici cedează controlul echipei de fotbal Chelsea către fundația de caritate a clubului

Roman Abramovici a predat controlul clubului de fotbal Chelsea administratorilor fundației caritabile a clubului de fotbal Chelsea.

De-a lungul celor aproape 20 de ani de când dețin Chelsea FC, am considerat întotdeauna că sunt doar un custode al clubului, a cărui sarcină este să se asigure că avem cât mai mult succes în prezent, precum și să construim pentru viitor, jucând un rol pozitiv în comunitate. Am luat întotdeauna decizii având în vedere interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, le ofer astăzi administratorilor fundației caritabile a lui Chelsea administrarea și îngrijirea Chelsea FC.

Cred că în prezent sunt în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de interesele clubului, jucătorilor, staff-ului și fanilor. (Chelsea FC)

Acest lucru se întâmplă odată cu înmulțirea sancțiunilor la care sunt supuși oligarhii Rusiei.

Roman Abramovici s-a îmbogățit în anii de după prăbușirea URSS, în prezent estimându-se ca ar avea o avere de 13,9 miliarde de dolari. Acesta a preluat clubul de fotbal englez în 2003.

Valoarea clubului de fotbal Chelsea este estimată a fi de aproximativ 2 miliarde de dolari. Nu se știe dacă Abramovici vrea să vândă clubul, dar există voci în Anglia care spun că acestuia nu ar trebui să i se permită să mai dețină vreun club de fotbal.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost