România, încotro?

Duminică, în București, a avut loc un „Marș al Păcii și al Libertății”, eveniment pe care partidul AUR l-a anunțat de mai bine de o lună.

Chiar sâmbătă a mai avut loc, tot în București, un marș pentru pace și pro Ucraina, pe care presa l-a transmis în termeni favorabili și la care prezența forțelor de ordine nu s-a simțit prea mult.

Însă, la marșul organizat de AUR, am asistat la o desfășurare de forță nejustificată și îngrijorătoare, în contextul în care participanții la miting au fost pașnici și nu au provocat forțele de ordine.

 

De altfel, accesul coloanei de manifestanți a fost blocat către Palatul Cotroceni, acolo unde oamenii intenționau să ajungă pentru a protesta față de modul dezastruos în care președintele Klaus Iohannis conduce țara și față de neimplicarea acestuia pentru a reprezenta interesele românilor din Ucraina.

Mesajul transmis de autorități este fără echivoc. Sub pretextul războiului din Ucraina, s-ar putea să asistăm în perioadă următoare la îngrădirea libertății și la restrângerea unor drepturi, la fel sau chiar mai mult decât cum s-a întâmplat în pandemie. Chiar dacă autoritățile vor renunța la starea de alertă, impusă de doi ani de zile în contextul pandemiei, nu este exclus să fie declarată starea de urgență, așa cum s-a întâmplat în Republica Moldova sau în Lituania.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „România, încotro?”

  1. Sunt niste pasi , in fiecare actiune nationala si internationala de schimbare a unei ” legitimitati existente ” cu alta ” legitimitate dorita ” intern si extern , primul pas este ” cauza ” de obicei ” conflictul dintre bine si rau ” , pe motivatia momentului , istorica , economica , sociala politica , etc. , adica ” ei sunt rai , noi suntem buni ” , al doilea pas este ” motivatia masurii schimbarii ” , adica sociala , economica , politica , istorica , etc, in cazul de fata ” Operatiunea Covid ” adica STARE DE URGENTA MOTIVATA , sute de mii de ” infestarii ” , etc, Paradox , acum dupa inceperea Operatiunii UKRAINA , spectaluos , de la zecii de mii de infestarii virusi , s-au redus la cate mii la nivel national , ( informatii media ) de ce ? este simplu ” OPERATIUNEA UKRAINA SI LIBERATATEA OMULUI ” , poate declansa motivatia STARII DE ASEDIU MOTIVATA LEGAL SI CARE VA FII ARGUMENTATA LEGAL IN CURAND DE CATRE ” ALESII POPPRULUI ” PENTRU INSTAURAREA ” UNEI FORME ORIGINALE ROMANESTI DE DICTATURA ” MASCATA ” PRIVIND PROTEJAREA ALESILOR POPORULUI LA POSIBILE CERCETARI PENALE VIITOARE REFERITOARE LA ” OPERATIUNEA KOROANA SI ALTI VIRUSII ” Avand in vedere ca ” posbilii infractori interni in aceasta actiune sunt numai ” marionetele ” adevaratilor infractori externii din aceasta mare infractiune internationala . Dar , vom vedea PAS CU PAS In functie de asa zisa ” escaladare a conflictului rus din Ukraina ” SE PARE CA FIECARE PARTE ” RAUL RUS ” CU ” BINELE AMERICAN ” ARE UN INTERES COMUN IN INSTALAREA ” DEMOCRATIILOR MILITARE ” PE ALINIAMENTUL LOR.

Comentariile sunt închise.