Antibiotice Iaşi a început distribuţia iodurii de potasiu. 30 de milioane de comprimante vor ajunge la Direcţiile de Sănătate Publică din toată ţara, până în 28 martie

Producătorul de medicamente de stat Antibiotice Iaşi a anunțat că, luni, 21 martie 2022, a început distribuția celor 30 de milioane de comprimante de iodură de potasiu care au fost produse de companie începând din 8 martie.

Potrivit unui comunicat transmis de companie, toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele DSP-urilor, până în data de 28 martie.

Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricația tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situații speciale, se precizează în comunicat.

„Am pus la dispoziție resursele de care dispunem: parteneriate, fluxuri de fabricație, specialiști, materiale de producție, pentru a asigura acest medicament tuturor DSP-lor din țară. Faptul că avem experiență îndelungată în dezvoltarea și producția de medicamente, de la stadiul de moleculă la cea de produs finit, faptul că dispunem de know-how, echipamente și tehnologii superioare care ne permit să asigurăm toate etapele fabricației unui medicament, aici, în România, ne-au permis să reacționăm rapid și responsabil și de această dată și să punem la dispoziția autorităților acest medicament”, a declarat ec. Ioan Nani, director general Antibiotice.

Astfel, timp de 13 zile, angajații Antibiotice au lucrat în trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajați din cadrul secției Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajați cu job-uri similare, transferați de pe alte fluxuri de fabricație ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producție.

După acoperirea nevoilor de iodură de potasiu solicitate de autoritățile din România compania Antibiotice va da curs și altor solicitări de producție a acestui medicament pentru autorități guvernamentale din alte state din Uniunea Europeană care au formulat deja solicitări în acest sens, se menționează în comunicat.

Antibiotice Iași a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităților guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit, populației, în situații de criză determinate de un incident.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost