Cîțu: „Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valorea contribuției”

Florin Cîțu, fostul prim ministru de tristă amintire al României, a publicat pe Facebook următoarele:

Fara populisme și cai verzi pe pereți

Singura măsură care crește acum veniturile nete ale tuturor salariaților și nu reprezintă un cost pentru companii: reducerea contribuțiilor.

Bineînțeles că au apărut imediat “specialiștii” din tabăra populiștilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi. FALS! Și asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale.

Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valorea contribuției.

Mai simplu: o scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net ASTĂZI. O creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei, în viitor, a angajaților de astăzi.

Dacă este așa cum scrie Cîțu, este extrem de grav. Normal și logic ar fi ca pensia să fie în directă corelație cu contribuția. Dacă nu există nici o legătură între contribuție și pensie de ce să nu reducem contribuția la zero și doar în ultimul an înainte de pensie să dăm fiecăruia un salariu lunar brut de 20.000 RON, de exemplu. Așa ar fi toată lumea mulțumită, ar plăti zero lei pentru pensie de-a lungul activității profesionale și ar avea și o pensie decentă. Doar că schema asta înseamnă faliment sigur. Și dacă așa stau lucrurile în România, nu e de mirare că ne îndreptăm spre faliment.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost