Dirijorul rus Valery Gergiev, concediat de Filarmonica din Munchen

Dirijorul rus Valery Gergiev a fost concediat de Filarmonica din Munchen, al cărui dirijor principal a fost în ultimii 7 ani, pentru că a refuzat să își exprime public poziția față de războiul din Ucraina.

Anunțul a fost făcut de către primarul orașului Munchen, într-un comunicat de presă.

„Munchen se desparte de dirijorul Valery Gergiev. Începând din acest moment, nu vor mai exista concerte la Orchestra Filarmonică din Munchen sub bagheta sa.

Valery Gergiev nu a comentat, în ciuda cererii mele de a se distanța clar de brutalul război de agresiune început de Putin împotriva Ucrainei, mai ales împotriva orașului nostru frate – Kiev. M-aș fi așteptat din partea lui să reconsidere și să revizuiască părerea sa pozitivă despre conducătorul rus. Nu a făcut-o. (…)

Din acest motiv, doar o imediată despărțire mai rămâne. Vor clarifica orice altceva cât mai curând posibil”, a transmis primarul Dieter Reiter, potrivit Cultura la dubă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Dirijorul rus Valery Gergiev, concediat de Filarmonica din Munchen”

  1. Unul , dintre multele semne ale prostiei si indoctrinarii momentului . Acum 70 DE ANI ERAU CONCEDIATI SI ARESTATI EVEREII IN GERMANIA , PE DOCTRINA NATIONALA A LUI HITLER , Acum sunt concediatii si in curand arestati RUSII , pe doctrina ” Cancelarului de carton , YES-MENUL POLITIC BAVAREZ ” ADICA ” DUSMANII EUROPEI SI AI LUMII SUNT RUSII ” . Am mai intalnit-o tot la ” ei ” cu evreii acum 70-80 de ani. Ca de obicei ” PROSTIA BANULUI MOMENTULUI NASTE MONSTRII ” si inca asta este inceputul in asa zisa lidera a ” democratiei europene ” SI ALTI ” LIDERI AI DEMOCRATIEI MONDIALE „.

  2. Ce lume nebuna! Dar ce are muzica cu politica? De ce sa-l oblige să ia atitudine politică in loc sa-si vadă de muzica lui.

Comentariile sunt închise.