După vizita în Polonia, vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, vine la Bucureşti. Întrevedere cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Ciucă

După vizita făcută în Polonia, vicepreşedintele american Kamala Harris ajunge, vineri, la Bucureşti, unde se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială, Kamala Harris urmează să fie primită de președintele Iohannis la Palatul Cotroceni, vineri, la ora 14:00.

La întâlnire va participa și premierul Nicolae Ciucă, conform programului anunțat de Guvernul României. La ora 15.30, preşedintele României şi vicepreşedintele SUA vor face declaraţii de presă comune.

Kamala Harris în Polonia

Joi, la finalul vizitei în Polonia,  vicepreşedintele american Kamala Harris a declarat că „SUA și Polonia sunt unite”, fără să menționeze nimic de refuzul Poloniei de a livra direct în Ucraina avioane de luptă.

„Vreau să fiu foarte clară. Statele Unite și Polonia sunt unite în ceea ce am făcut și sunt pregătite să ajute Ucraina și poporul Ucrainei – punct”, a declarat Kamala Harris, în timpul unei conferințe de presă comună cu președintele polonez Andrzej Duda, informează Antena3.

Kamala Harris a omis să menționeze episodul care a avut loc la începutul acestei săptămâni, când Polonia a spus că va preda avioanele Statelor Unite, în loc să le dea direct Ucrainei, notează sursa citată.

Polonia a declarat, marți, că este pregătită să desfășoare toate avioanele lor de luptă MiG-29 la baza aeriană Ramstein a forțelor aeriene americane din Germania și să le pună la dispoziția Washingtonului pentru a le furniza Ucrainei, potrivit unui comunicat al ministerului polonez de externe


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost