Consiliul de Securitate al ONU se va întruni astăzi, la cererea Rusiei, pentru a discuta despre afirmațiile Moscovei cu privire la activitățile biologice ale SUA în Ucraina

Întâlnirea este de așteptat să aibă loc în această dimineață, ora New York, după amiază în România.

„Misiunea Rusă a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate pentru 11 martie pentru a discuta despre activitățile biologice militare ale SUA pe teritoriul Ucrainei”, a scris Dmitri Polyanski, prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei pe lângă Națiunile Unite, într-un mesaj pe Twitter.

Statele Unite au negat miercuri acuzațiile Rusiei că Washingtonul operează laboratoare de cercetare și dezvoltare a armelor biologice în Ucraina, considerând că afirmațiile nu pot fi luate în seamă și sugerând că Moscova e posibil să se pregătească pentru utilizarea unor arme chimice sau biologice.

În ultimele zile, Rusia a repetat acuzațiile făcute în ultimii ani că Statele Unite folosește laboratoarele ucrainene pentru a dezvolta arme biologice. În perioada premergătoare invaziei militare a Rusiei în Ucraina, asemenea afirmații au fost făcute în presa controlată de stat de la Moscova. Cel mai recent au fost repetate miercuri de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova.

Tot miercuri, într-o declarație a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, acesta a spus că Rusia „inventează pretexte false în încercarea de a-și justifica propriile acțiuni oribile din Ucraina”.

La fel ca multe alte țări, Ucraina are laboratoare de sănătate publică care cercetează cum să atenueze pericolele bolilor grave provocate de agenți patogeni și care afectează atât animalele, cât și oamenii. Laboratoarele sale au primit sprijin din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății.

Sursa: Yahoo

Este vorba despre:


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost