Judecătoarea Ketanji Brown Jackson, propunerea lui Biden pentru Curtea Supremă de Justiție a SUA, nu poate defini cuvântul „femeie”

În aceste zile se desfășoară în Senatul SUA audierea judecătoarei Ketanji Brown Jackson, propunerea lui Joe Biden pentru a lua locul la Curtea Supremă de Justiție a SUA judecătorului Stephen Breyer care a anunțat că se retrage.

În timpul celei de-a doua zile a audierilor de confirmare aceasta a refuzat să definească cuvântul „femeie”.

Momentul a venit în timpul unui schimb tensionat cu senatoarea republicană Marsha Blackburn, care a presat-o pe judecătoarea Jackson cu întrebări despre gen și sex, pe fondul contraversei provocate de Will Thomas, bărbatul care se crede femeie și care a câștigat titlul de campioană universitara a SUA în cursa de 500 m liber în fața vicecampioanei olimpice de la Tokyo, Emma Weyant.

Senatoarea republicană a citat-o pe regretata judecătoare de la Curtea Supremă, Ruth Bader Ginsburg, care a spus: „Diferențe fizice dintre bărbați și femei sunt clare și de durată. Cele două sexe nu sunt fungibile. O comunitate formată exclusiv dintr-un singur sex este diferită de o comunitate compusă din ambele”.

Apoi a întrebat-o pe judecătoarea Jackson: „Sunteți de acord cu judecătoarea Ginsburg că există diferențe fizice între bărbați și femei care sunt de durată?

Când Jackson a susținut că nu a auzit niciodată citatul, Blackburn a întrebat-o direct: Puteți defini cuvântul „femeie”?

Mă întrebați dacă pot să ofer o definiție? Nu, nu pot”, a răspuns Jackson, înainte de a adăuga: „Nu sunt biolog”.

Vă dați seama unde s-a ajuns dacă unii susțin că ai nevoie de studii universitare de specialitate pentru a putea defini cuvântul „femeie”?

Dacă va fi confirmată de Senat, Ketanji Brown Jackson va deveni prima femeie de culoare care va deveni judecător al Curții Supreme de Justiție a SUA. Vă dați seama că va vota de fiecare dată în favoarea stângii radicale.

Sursa: Daily Mail

Oare cât timp mai avem până când o știre ca cea de mai jos va fi reală?

Un motociclist care se identifică a fi biciclist stabilește un nou record mondial la ciclism


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Judecătoarea Ketanji Brown Jackson, propunerea lui Biden pentru Curtea Supremă de Justiție a SUA, nu poate defini cuvântul „femeie””

  1. 1. Sa ne definească Ion Iliescu și Emil Constantinescu termenul de ” colaborator cu Securitatea „.
    2. A condamnat cineva Securitatea nominal? Au pățit ceva ?
    3. A ajuns cineva Președinte al României altfel decât numit ” din afara „?
    4. Cui folosește condamnarea lui Băsescu?
    5. etc

Comentariile sunt închise.