Pe scurt (30 martie 2022)

Prețul gigacaloriei explodează sub semnătura primarului Capitalei, ministrul Educației experimentează pe elevii români un an școlar fără teze, dar cu 5 vacanțe, președintele Zelenski va vorbi în Parlamentul României săptămâna viitoare, iar America se pregătește pentru a cincea doză de vaccin.

Iată știrile zilei de 30 martie, pe scurt:

1.Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri,pe Facebook, că majorarea prețului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordați la sistemul centralizat de termoficare a fost votată de că Consiliul General al Municipiului București . Noul preț care va fi plătit de bucureșteni este 330 de lei + TVA și va intra în vigoare pe 1 aprilie. Detalii aici.

2.Ministrul Educației, a anunţat, miercuri, că anul şcolar 2022 – 2023 va avea cinci module de învăţare şi cinci vacanţe, intenţia fiind şi renunţarea la tezele semestriale. Detalii aici.

3.Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va susţine, săptămâna viitoare, un discurs în Parlamentul României, a anunțat, miercuri, Florin Cîțu, președintele Senatului. Detalii aici.

4.România a semnat să cumpere și va plăti peste 80 de milioane de doze de vaccinuri anti-covid până în anul 2023. Nota de plată pentru statul român este mai mare de 1 miliard de euro: 6.032.660.377 de lei. Detalii aici.

5.Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au aprobat ca a cincea doză de vaccin anti-covid să fie administrată anumitor persoane, scrie BusinessInsider. Detalii aici.

6.În perioada 18-24 martie 2022, ajutorul umanitar oferit de Biserica Ortodoxă Română și Federația Filantropia se ridică la suma de 2.529.456 de lei. Ajutorul total oferit de Biserica Ortodoxă Română de la declanșarea războiului din Ucraina până în acest moment este de 26.224.213 lei. Detalii aici.

7.Elevii ucraineni vor putea fi înmatriculați în școli din România prin derogare față de numărul maxim de elevi în clasă, prin modificarea legii. Detalii aici.

8.Un politician britanic a anunţat miercuri că intenţionează să îşi schimbe identitatea de gen şi să devină astfel primul membru transgen din Parlamentul Marii Britanii, informează Reuters. Detalii aici.

9.Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană dinspre nordul Africii ajunge în Românnia în perioada 30 martie – 1 aprilie. Detalii aici.

10.Miercuri, 30 martie, s-au împlinit 33 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui Nicolae Steinhardt, personalitate semnificativă a Bisericii și culturii noastre, care s-a convertit la Ortodoxie pe când era închis la Jilava. Detalii aici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Pe scurt (30 martie 2022)”

  1. Toate cele 5 informatii au un numitor comun : interesul major financiar de grup , de moment cu orice pret , le analizam pe rand , ca la RADIO EREVAN
    1.Nicusor Dan , Primar Bucuresti , marioneta in interes de grup financiar , mai putin in interesul alegatorilor , de ce o parte din plata gicacaloriei marite se regaseste si la fondurile primariei pe care cu onor o conduce si din care va distribui banii in interesul sau de grup.
    2.Vacanta copiilor , vrajeala in interes de grup financiar , prin vacanta parintii vor cheltui mai mult , statul va incasa si va platii mai putin la educatie.
    3. Zelenski in Parlament , tot interes de grup politic financiar inter -statal prin acelasi ” tatuc ” prin doua motivatii :
    -una circuitul banilor americani si europeni privind programul de ajutor al populatiei refugiate din Ukraina ,( cum se impart banii intre tovarasi ) ,
    – a doua a sa zisa achizitie millitara privind noul ” scut ” din Israel , dupa indemnul German, fiindca ” scutul ” actual american , nu mai este de folos , fiind perimat , ” scut ” din Israel , platit de Romania , dar care ” sa apere si Ukrina ” prin viitoarea integrare in UE. A UKRAINEI . Restul sunt maruntisuri , adica graul din Ukraina , prin prietenii evrei din singurul port ” neatacat ” de rusi Odessa si alte maruntisuri alimentare : ulei comestibil , faina , etc.
    4.Romania cumpara vaccin nu este ceva nou, am mai cumparat cat pentru populatia Japoniei , cumparam in continuare de la ” tatucul ” din vest sa ne pazeasca de ” tatucul ” din est.
    5.Ultima informatie de la RADIO EREVAN , o va analiza fiecare in curand pe buzunarul sau.
    Cu respect pentru ascultatorii dornici de ” actualitati”

Comentariile sunt închise.