Pentru sau contra Europei? Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Ca partid unionist, naționalist român și conservator suntem eurorealiști

Locul României este în Europa și în Uniunea Europeană, nimeni nu poate contesta acest lucru, însă UE nu trebuie să se transforme în URSS, ci să rămână în concordanță cu proiectul creștin gândit de părinții fondatori, a fost concluzia unui nou episod din seria Conservatorii, podcast realizat de senatorii AUR, Claudiu Târziu și Sorin Lavric.

„Noi nu suntem nici antieuropeni, nici anti-UE. Noi suntem realiști cu privire la acest proiect care se cheamă Uniunea Europeană și pe care îl vrem în consonanță cu fundamentele lui, în continuarea gândirii fondatorilor lui, care au fost creștini și care l-au gândit ca pe un proiect creștin.

Ne opunem tendințelor tot mai puternice de a transforma UE în URSS, tendințe din partea unei stângi inumane, de esență neomarxistă, care își impune politicile la Bruxelles.

Dacă noi ne opunem acestor politici nu înseamnă că suntem antieuropeni sau anti-UE, ci că suntem fideli proiectului fondator al UE și că îl apărăm. (…)

Poporul român are vocația unității! Suntem singurul popor latin într-o mare slavă și suntem singurul popor ortodox latin într-o mare slavă. Facem legătura dintre Răsărit și Apus.

Ca partid unionist, naționalist român, conservator, care conservă o tradiție și valori care sunt ale noastre și ale Europei, suntem eurorealiști!

Noi aparținem Europei și nimeni nu poate contesta acest lucru”, a spus senatorul Claudiu Târziu.

Această idee a fost confirmată și se senatorul Sorin Lavric, care a subliniat să locul României este în Europa, în Uniunea Europeană, însă cu o anumită condiție.

„Suntem în Europa, drumul nostru nu poate să fie decât în Uniunea Europeană, dar vrem o Uniune Europeană a statelor suverane si a națiunilor creștine, așa cum a fost gândită la început UE de către părinții fondatori”, a explicat senatorul AUR, Sorin Lavric.

Știri pe subiect:

Podcast CONSERVATORII. Ideologia de gen și educația sexuală în școli

Dialog de AUR, în primul podcast CONSERVATORII. Senatorul Claudiu Târziu: Dreapta înseamnă tradiție, prudență politică, atașament față de credința poporului. Extremismul este apanajul stângii

Conservatorii- episodul 9. Dialog savuros despre INTELECTUALII în politică 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost