Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru: România a cheltuit 30,5 milioane de euro cu refugiații din Ucraina (VIDEO)

România a cheltuit 30,5 milioane de euro pentru gestionarea fluxurilor de refugiați din Ucraina, din 24 februarie, până în prezent.

Declarația a fost făcută, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Acesta a menționat că, săptămâna viitoare, Comisia Europeană va trimite la Bucureşti o echipă cu care să se discute despre mecanismele de decontare a cheltuielilor pe care România le-a angajat până la acest moment.

Iată declarația:

„Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va trimite la Bucureşti o echipă cu care să se discute despre mecanismele de decontare a cheltuielilor pe care România le-a angajat până la acest moment. Sunt 30,5 milioane de euro cheltuiţi deja de ţara noastră, potrivit primelor evaluări, în gestionarea fluxurilor de refugiaţi. Structurile costurilor sunt complexe, pentru că nu includ doar cheltuielile de cazare şi hrană. Ştiţi că Guvernul a decis să asigure transport gratuit pentru refugiaţii care intră în România. Mulţi dintre ei aleg să iasă din ţara noastră fie prin Bulgaria, fie prin Ungaria. Aşadar structurile acestor costuri nu se referă doar la gestionarea celor aproape 80.000 de cetăţeni care astăzi au decis să rămână pe teritoriul României”, a precizat Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Dan Cărbunaru a arătat că primele cereri de decontare au fost deja transmise, săptămâna trecută, la Bruxelles.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru: România a cheltuit 30,5 milioane de euro cu refugiații din Ucraina (VIDEO)”

  1. poate putem stii , prin comisia parlamentara econmie buget si finantecare gestioneaza acest flux monetar la nivel de tara cum, cand , unde si de catre cine , autorizat de catre Ministerul de Finante , ordonatorul de credite national , A CHELTUIT ACESTI BANI . Oare domnii reprezentantii ai neamului , vor cere vreodata acest RAPORT ? Ramane de vazut masura politrukului intre vorba si fapta.

Comentariile sunt închise.