Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie transmis la Bruxelles.

„Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. (…) Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova.

Maturitatea unui popor se vede cel mai bine în vremuri grele. Ea se vede în decizii cumpătate, ea se citește în calmul hotărât al oamenilor atunci când un pericol bate la ușă. (…) Unele decizii au nevoie de timp, maturizarea ne-a luat 30 de ani. Multe eșecuri și pași înapoi. Alte decizii trebuie luate prompt, trebuie să acționăm imediat când ne-o cer circumstanțele. Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu, potrivit Agora.md.

anterior, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a adresat un îndemn președinților de la București și Chișinău, Klaus Iohannis și Maia Sandu, precum și celor două parlamente, să inițieze cât mai rapid discuții și negocieri pentru a deschide calea reunirii celor două state locuite majoritar de români.

„Singura soluție pentru pace și prosperitate în Republica Moldova (Basarabia), mai ales în actualul context, este re-unificarea cu Țara-Mamă”, a subliniat copreședintele AUR, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană”

Comentariile sunt închise.