Ungaria, Bulgaria şi Serbia limitează exportul de cereale. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: România NU va lua această decizie / VIDEO

România nu se alătură țărilor care limitează exportul de cereale, deoarece țara noastră nu se confruntă cu un risc în privința aprovizionării populației, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Întrebat fiind, luni, în cadrul unei conferințe la sediul PSD, dacă România va lua vreo decizie în privința exportului de cereale în contextul războiului din Ucraina, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a răspuns:

„E vorba de Ungaria, Bulgaria şi Serbia şi trebuie să precizăm, încă de la început, că România nu este niciuna dintre aceste ţări. Noi, în mod tradiţional, suntem o ţară care exportăm, pentru că producem mai mult decât consumăm în intern (…).

Din evaluările pe care le-am făcut până acum la Ministerul Agriculturii, nu există niciun risc să nu putem aproviziona populaţia. Evident că, pe măsură ce lucrurile evoluează sau involuează, necesită măsuri dedicate pentru a asigura populaţia României că are la dispoziţie hrană şi produse agroalimentare”

Potrivit ministrului Agriculturii, România nu importă grâu.

„Într-un an bun, România produce peste 11 milioane de tone de grâu, iar consumul intern este în jur de 4,5 milioane de tone. România nu este în situaţia celorlalte state care încearcă să-şi asigure consumul intern”, a explicat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

 

 

Știri pe subiect:

Ministrul bulgar al Agriculturii propune SUSPENDAREA exporturilor de cereale din UE către țări terțe

Războiul amplifică scumpirile. Gazele naturale și-au dublat prețul, bani mai mulți și pentru cereale


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost