Elevii unui district școlar din Florida care doresc să participe la activități sportive trebuie să-și facă testul de efort EKG

Districtul școlar Orange County din Florida asigură școlarizarea a aproape 210.000 de copii.

Departamentul de sănătate al districtului școlar a anunțat că toți elevii care doresc să ia parte la activități sportive vor fi obligați să-și facă testul de efort EKG:

Elevii care intenționează să ia parte la competițiile de atletism ale OCPS au nevoie de un examen fizic în fiecare an.

NOU pentru anul școlar 2021-22:  Testul de efort EKG (electrocardiograma) este NECESAR pentru elevii de liceu care doresc să participe la programe atletice. Electrocardiograma ajută la identificarea sportivilor care sunt expuși riscului de stop cardiac brusc, care este principala cauză de deces în atletism.

Testul de efort EKG va fi solicitat tuturor studenților-atleti de liceu înainte de începerea sezonului de atletism 2021-2022. Prin intermediul furnizorilor și organizațiilor medicale locale, EKG-urile vor fi oferite în campusurile liceului.

Singura diferență față de anii trecuți când nu se cerea electrocardiograma este vaccinul împotriva virusului gripei chinezești care, în foarte multe cazuri, a fost obligatoriu deși autoritățile au promis că va fi voluntar. Elevii de liceu au peste 14 ani, vaccinul pentru copiii între 12 și 17 ani fiind disponibil în SUA din vara anului 2021, adică de la finalul anului școlar anterior.

Sursa: Gateway Pundit

Amintim că în ultimele luni s-au înregistrat multe cazuri de sportivi care au suferit atacuri de cord și stopuri cardiace în timpul competițiilor, unii dintre ei pierzându-și viața:

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost