Vești de pe frontul pandemiei. Austria reintroduce masca în interior, Marea Britanie anunță a patra doză de vaccin

Incidenţa noilor cazuri de covid în ultimele 14 zile a crescut din nou în Europa, după mai multe săptămâni de scădere susţinută, a informat, vineri, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) citat de EFE, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, ECDC estimează să situaţia epidemică, care include şi alte elemente decât incidenţa, este de înaltă preocupare în trei ţări (Islanda, Irlanda şi Ţările de Jos) şi de preocupare în alte 18, între care Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Norvegia şi Portugalia.

Situaţia epidemică în Belgia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, Spania şi Suedia este de preocupare moderată, iar în cazul României este scăzută.

Austria reintroduce măștile în interior

De altfel, încă de săptămâna trecută, Austria a anunțat, prin vocea ministrului Sănătății, Johannes Rauch, că reintroduce obligativitatea purtării măștii în interior.

„Nu-mi place să fac asta”, a declarat Johannes Rauch,  în timpul unei conferinţe de presă vineri seara, adăugând că noua regulă se va aplica începând de miercuri şi că vor fi revizuite şi regulile de izolare. El a precizat că detaliile despre restricţiile revizuite vor veni „în weekend”, potrivit Mediafax.

Doza 4 de vaccin în Marea Britanie

Pe de altă parte, în Marea Britanie, va fi propusă, începând de luni, o a patra doză de vaccin a anunţat duminică Serviciul Naţional de Sănătate( NHS), relatează EFE, citată de Agerpres. Doza a patra de vaccin va fi propusă persoanelor de 75 ani şi peste această vârstă şi persoanelor imunodeprimate de peste 12 ani.

În total, aproximativ 5 milioane de persoane ar trebui să primească vaccinul, dintre care 600.000 vor fi chemate să-şi facă programare în cursul săptămânii viitoare pentru a face vaccinul.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost