BioNTech, partenerul Pfizer, anunță că e posibil să nu poată demonstra eficacitatea și siguranța suficientă a vaccinului astfel încât să obțină aprobarea permanentă de administrare

U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) este o agenție independentă a guvernului federal al Statelor Unite creată după prăbușirea bursei americane din 1929. Scopul principal al SEC este de a aplica legea și de a veghea împotriva manipulării pieței bursiere. Toate firmele listate la bursă au obligația de a depune un raport anual la SEC.

Compania germană BioNTech este partenerul Pfizer în dezvoltarea și comercializarea vaccinului împotriva gripei chinezești cunoscut sub numele de Pfizer, cel mai popular vaccin administrat în România și nu numai.

BioNTech a depus recent acest raport și l-a făcut public si pe website-ul propriu. Raportul este adresat investitorilor, iar la capitolul „Factori de risc” conține câteva avertismente despre factorii care ar putea influența negativ performanțele bursiere și pe care potențialii investitori trebuie să le aibă în vedere. Printre aceste avertismente găsim și următorul:

  • Veniturile noastre depind în mare măsură de vânzările vaccinului nostru COVID-19, iar veniturile noastre viitoare care au ca sursă vaccinul nostru COVID-19 sunt incerte.
  • [..]
  • Este posibil să nu putem demonstra o eficacitate și siguranță suficientă a vaccinului nostru COVID-19 și/sau a vaccinului creat pentru variante specifice ale virusului  pentru a obține aprobarea permanentă în Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană sau alte țări în care a fost autorizat pentru utilizare în caz de urgență sau are autorizație temporară de comercializare.

Sursa: BioNTech


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost