Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic: Am ajuns să credem că oroarea pe care am trăit-o a fost mai bună decât răul actual

Încercările prin care lumea întreagă trece în prezent, fie că este vorba de pandemie, fie că vorbim despre război, sunt îngăduite de Dumnezeu și ele pot fi depășite doar cu ajutorul lui Dumnezeu și doar dacă oamenii se trezesc, spune medicul psihiatru Galina Răduleanu, fost deținut politic.

Într-un interviu acordat revistei Familia Ortodoxă, dr. Galina Răduleanu explică vremurile pe care le trăim astăzi prin prisma experienței pe care a dobândit-o în urma celor două refugii din Basarabia în România sau a anilor petrecuți în închisoare, ca deținut politic.

„După începerea războiului, în 1940, noi am fost refugiați în Craiova. Apoi, tata s-a întors în Basarabia în 1941 și a început într-un mode foarte războinic, ca să spun așa, lupta împotriva ateismului bolșevic. Conducea un ziar în care apăreau articole împotriva bolșevismului ateu, articole care, după aceea, au constituit un cap de acuzare pentru condamnarea lui la 15 ani de închisoare, în 1960. Deci populația era îngrozită și foarte împotrivă- mai ales basarabenii care-i primiseră în 1940 pe ruși cu flori, crezând că sunt rușii țarului, dar după aceea, când au început deportările și închisorile, au reușit unii să fugă, așa cum am reușit noi. Și toată mentalitatea lor era anti-sovietică, anti-rusească”, povestește dr. Galina Răduleanu.

Am ajuns să credem că oroarea pe care am trăit-o a fost mai bună decât răul actual, mărturisește Galina Răduleanu, discutând despre crizele pe care omenirea le traversează în prezent.

„Acum se întâmplă altfel. Se impun anumite ideologii încă din copilărie și se caută să se impună chiar din foarte fragedă copilărie niște lucruri care duc la anormalizare și la dezumanizare. Adică noi, în loc să ne preocupăm de ceea ce este mult mai important, educația caracterului și dezvoltarea simțului datoriei- căci n-avem în primul rând drepturi, avem în primul rând datorii- noi vrem să includem în programa școlară, după ce am scos până și istoria țării noastre, vrem să includem educația sexuală, ca și cum acest lucru ar fi cel mai important. Și s-o includem și pe baza unor considerente anormale. Adică s-o impunem în mentalitatea copilului și el, dacă crește cu această mentalitate, cu asta va rămâne și va fi într-adevăr modelat, crescând cu convingerea să anormalul este normal, și chiar mai mult decât normalul.”

Noi nu înțelegem este că diavolul există și nu doarme, ci acționează pe diverse fronturi și cu diverse metode, subliniază dr. Galina Răduleanu.

„Sunt unii care consideră că întruchiparea iadului este Rusia lui Putin, cu Putin ca exponent de frunte al acestui rău. Dar nu înseamnă că Occidentul e lipsit de elemente negative, care duc la alienarea omenirii. Nu! Din plin! Dar fiecare își primește plata. Noi uităm tot timpul că Dumnezeu ne rabdă și ne așteaptă, dar noi Îl uităm pe Dumnezeu. Toată problema este privită ca și cum, iată, poate fi explicată politic, economic, social- dar Dumnezeu este exclus din ecuație. Chiar și acum, în acest război cumplit, eu n-am auzit vorbindu-se de Dumnezeu; nici măcar ucrainenii, care sunt într-o situație atât de îngrozitoare. Nu! Toți sunt foarte eroici, bravo lor- dar Dumnezeu nu există.

Pentru că aici e răul care acționează prin minciună, prin dezbinare, prin război. Nu pentru că binele ar fi în Occident, ci pentru că răul lor este mai puternic decât răul din Occident, ca să fim sinceri. Acest rău vrea să distrugă libertatea, sufletul, totul! Să fie uniformizare și înlănțuire, ca să fim sclavii unui anumit mod de comportament și de gândire; mai ales gândirea să fie sclavizată.

Iar ce nu înțelege omenirea- mă rog, nu că eu aș fi marele proroc- este că se află pe o cale foarte greșită. Foarte, foarte greșită! Și Dumnezeu consider că a îngăduit toate acestea, până la un punct, ca să ne atragă atenția: Treziți-vă! Treziți-vă! (…)

Sigur, e foarte bine că ucrainenii se luptă, trebuie să ne împotrivim cu tot ce este posibil, dar în primul rând cu ajutorul lui Dumnezeu. Nimeni nu face apel la ajutorul lui Dumnezeu. Mie mi se pare îngrozitor lucrul acesta.

Întrebată fiind ce ar trebui să învățăm din ceea ce se întâmplă, dr. Galina Răduleanu a răspuns:

„Ar trebui să învățăm că nu suntem perfecți și că avem multe de schimbat la noi. Drumul nostru nu e sfârșit, ci trebuie să ne gândim la el ca la o evoluție. Practic, cel mai important lucru ar fi dacă am avea oameni care să gândească. Cu adulții e mai dificil, ei sunt deja formați după un anumit tip, dar copiii…Educația copiilor este cea care salvează viitorul omenirii. Vorbesc despre o educație reală, o educație creștină, o educație personală- de acolo trebuie să pornim.”

Interviul integral este disponibil în revista Familia Ortodoxă, nr.4/(159)/2022.

Știri pe subiect:

EXCLUSIVITATE. Dr.Galina Răduleanu, fost deținut politic: În comunism, celor care nu se încadrau li se punea stigmatul de „dușmani ai poporului”. Acum, noile calomnii aruncă acuzații de „fascist”, „extremist”, „tradiționalist” și tot ceea ce dovedește incorectitudine politică

Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic: Trăim în amoralitate. În școli este nevoie de educarea caracterului, nu de educație sexuală

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic: Am ajuns să credem că oroarea pe care am trăit-o a fost mai bună decât răul actual”

  1. ” Deci populația era îngrozită și foarte împotrivă- mai ales basarabenii care-i primiseră în 1940 pe ruși cu flori, crezând că sunt rușii țarului, dar după aceea, când au început deportările și închisorile, au reușit unii să fugă, așa cum am reușit noi. Și toată mentalitatea lor era anti-sovietică, anti-rusească”, povestește dr. Galina Răduleanu.Plecand de la aceasta informatie a doamnei in cauza , care are marele merit al sinceritatii ei , calitate rar intalnita la cei care traim astazi , ne intrebam ” ca prostii ” , Basarabia era teritoriul romanesc la aceea vreme , dupa ” harta ” si Unire , DAR OARE EI CARE II INTAMPINAU PE RUSI CU FLORI IN 40 , CREZAND CA SUNT RUSII TARULUI , STIAU CA SUNT IN ROMANIA DE ATUNCI SI CA SUNT ROMANII , SAU ERAU RUSII CARE SE BUCURAU DE RUSII LOR CHIAR DACA FACEAU PARTE ATUNCI DIN ROMANIA MARE ? Aici conform doamnei in cauza , exista numai o alegere ” sangele apa nu se face ” indiferent cum se amesteca natiile , pe decizii de context POLITIC , CONJUCTURAL DE MOMENT , DAR SUFERINTA ACELOR OAMENII , FIINDCA INDIFERENT DE CE SUNT EI ROMANII , RUSII , VLAHII SARBI, MAGHIARI, ETC ( MA REFER LA EUROPA DE SUD-EST , FIINDCA SI EUROPA DE VEST ARE ACUM ACESTE PROBLEME ) EI OAMENII ,” SIMPLII VOTANTI AI CETATENILOR ALESI ” REPET POPULATII INTREGI RUPTI DE ” GINTA LOR ” PE ROMANESTE , TRECUTI DE LA O TARA LA ALTA DE CONTEXTUL POLITIC ISTORIC AL MOMENTULUI „PRIN ALESII DEMOCRATIC AI MOMENTULUI ” , NASTE CEEA CE VEDEM ASTAZI IN „UKRAINA ” , O POPULATIE CARE SUFERA PE ASA ZISUL ” CONTEXT ISTORIC ” A DOUA BLOCURI MILITARE POLITICE SI ECONOMICE CARE NENOROCESC O POPULATIE IN CAUZA SI INDIRECT POPULATIA UNUI GLOB INTREG PE INTERESUL FINANCIAR DE MOMENT AL MANIPULAII POLITICE AL UNOR ” MARI GRUPURI FINANCIARE INTRENATIONALE IN SPETA IN CAUZA ” BLOCUL MILITAR ” , ATUNCII ” UNDE SUNT ALESII CARE REPREZINTA TARA ? ” , ACUM LA ” CONT -” MARIA-TA , CA IN LAPUSNEANU .

Comentariile sunt închise.