Japonia a ANULAT achiziţionarea a 40 de milioane de doze de vaccin anti-covid. Contractul a permis guvernului să RENUNȚE la comandă, dacă nu mai era necesară

Japonia a anulat achiziţionarea a circa 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca pe care agrease să le cumpere anul trecut, a declarat luni în parlamentul nipon un oficial al Ministerului Sănătăţii, a informat Reuters, citată de Agerpres.

Contractul a permis guvernului să anuleze o parte din comandă dacă aceasta nu era necesară, notează sursa citată.

Japonia a fost iniţial de acord să cumpere 120 milioane de doze, cea mai mare parte fiind produsă pe plan intern de către Daiichi Sankyo Co. şi de către alţi parteneri locali.

Circa 200.000 de doze de vaccin anti-covid de la AstraZeneca au fost furnizate autorităţilor locale din Japonia, în timp ce 63 de milioane de doze au fost donate în străinătate, a adăugat oficialul.

Știri pe subiect:

Nota de plată pentru vaccinurile anti-covid cumpărate în pandemie: Peste un MILIARD de euro. Informații anunțate, în premieră, de Guvernul României

Ministrul Sănătății: România a aruncat 2 milioane de vaccinuri expirate și a donat sau vândut alte 6,5 milioane de doze. Imunitatea colectivă s-a produs, nu trebuie cumpărate noi vaccinuri anti-covid

Senatorul Claudiu Târziu, despre cele 120 de milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România: Cîțu a comandat suficiente doze cât să vaccineze întreaga populație a Japoniei!

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Japonia a ANULAT achiziţionarea a 40 de milioane de doze de vaccin anti-covid. Contractul a permis guvernului să RENUNȚE la comandă, dacă nu mai era necesară”

  1. Tara in cauza este ” SUVERANA si INDEPENDENTA ” din toate punctele de vedere CHIAR” TUPEISTA ” in refuzul sau privind contracte la multi-nationalele de vaccinuri ai momentului , dar isi permite fiindca are O INDEPENDENTA POLITICA , ECONOMICA SI SOCIALA , SUVERANITATE REALA PENTRU CETATENTII EI , Speram si noi , simplii cetatenii ai momentului ROMANESC , pe NOUA ” LEGE ACTUALA a SUVERANITATII ” RESPINSA IN PARLAMENT, peste nu stiu cate ” generatii ” sa fim la fel ( visam in vorbe ) . Cu toate ca Japonia a fost singura tara din lume care a suferit un atac cu doua bombe nucleare , privind motivatia incheierii conflictului militar referitor la ” DEMOCRATIA SI DREPTURILE OMULUI ” versus ” IMPERIALISM SI COTROPIRE BARBARA ” , TARA care a fost distrusa complet dupa cel de-al doilea razboi mondial , DAR , care a stiut indiferent de contextul post – razboi referitor la finantari EXTERNE ALE DEMOCRATIEI MONDIALE , capitaluri introduse tocmai de cei care au distrus-o, SA ISI URMAREASCA PROPRIUL INTERES PRIN GENERATIA ANILOR ‘ 60 ADICA SUVERANITATEA SA PE TERMEN LUNG CONCRET TRADITIE , CULTURA , POLITICA , ECONOMIE , EDUCATIE INTR-UN SINGUR CUVANT ” O TARA „, indiferent de cei care sunt ” STAPANII MOMENTULUI ” .

Comentariile sunt închise.