Ministrul Bode REFUZĂ să clarifice informațiile privind funcția lui Arafat în DSU: Subiect de cancan! Irosim timpul cu dezbateri care NU interesează opinia publică

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat, marți, la dezbaterea inițiată de grupului parlamentar AUR, având tema „Calitatea deţinută de domnul secretar de stat Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, însă a refuzat să clarifice informațiile reveritoare la conducerea DSU.

Mai mult, ministrul Bode a caracterizat dezbaterea solicitată de AUR privindu-l pe Raed Arafat ca fiind una cu „subiect de cancan”, aflat la periferia agendei publice.

Reamintim că solicitarea AUR a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut informația potrivit căreia Curtea de apel Alba Iulia a constatat că Raed Arafat nu este reprezentantul legal al DSU.

„Particip la această dezbatere în semn de respect pentru Parlamentul României, faţă de activitatea desfăşurată de către dumneavoastră prin intermediul instrumentelor democratice de control parlamentar asupra Guvernului, dar mai ales faţă de dumneavoastră, cei care îmi sunteţi colegi. M-am aşteptat, în schimb, ca subiectul dezbaterii să fie unul serios şi major, în ton cu vremurile. Am sperat să nu fie unul de cancan şi să nu irosim timpul cu dezbateri care nu interesează mai deloc opinia publică. Doamnelor şi domnilor deputaţi de la AUR, aţi adus în atenţie un subiect aflat la periferia agendei publice. Un subiect de scandal care nu onorează deloc cea mai reprezentativă instituţie a statului român, care este Parlamentul. De altfel, cred că asistăm la o premieră în plenul Camerei Deputaţilor”, a afirmat Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Ministrul Bode a reamintit că numirea şi eliberarea din funcţie a secretarilor de stat e o atribuţie care revine premierului, precizând că numirea lui Raed Arafat ar fi fost făcută printr-o decizie din anul 2014 a prim-ministrului de atunci

Cred că nu persoana care ocupă temporar o funcţie în arhitectura statului român trebuie să ne preocupe aşa mult, ci mai degrabă nivelul de pregătire a persoanei respective, modul de funcţionare a acelei instituţii, rezultatele palpabile şi impactul ei în societate şi asupra vieţilor noastre. Ce lăsăm fiecare în urmă este mult mai important decât discuţia despre persoana în sine. Mă întreb, aşadar, când o să reuşim să depăşim abordările superficiale şi când vom trece la următorul nivel de a înţelege şi face politică? Aş vrea să nu rămână o întrebare retorică şi să acţionăm cât nu e prea târziu. A devenit deja obositor acest fel de a face politică, obositor pentru cetăţeni deopotrivă şi descalificant pentru clasa politică”, a mai afirmat Lucian Bode.

Știri pe subiect:

Premierul Ciucă și ministrul Bode, chemați în Parlament. AUR solicită clarificări în legătură cu plățile pentru vaccinuri și cu funcția lui Arafat

UPDATE/ Raed Arafat, reacție la decizia instanței potrivit căreia nu este reprezentant legal DSU. Precizări aduse de Curtea de Apel Alba Iulia

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost