SUA: Biserica în stil maramureșean din Long Valley va fi sfințită duminică de IPS Nicolae și PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi împreună cu Preasfințitul Părinte Iustin al Maramureșului și Sătmarului vor sfinți duminică, 1 mai, biserica din lemn construită în stil maramureșean de comunitatea parohială din Long Valley, New Jersey, anunță Basilica.ro.

Ridicată pentru a celebra Centenarul Marii Uniri, biserica va avea hramul „Izvorul Tămăduirii”.

Întreg complexul parohial va avea un centru cultural format din sală de spectacole, muzeu de artă și etnografie și bibliotecă românească.

De asemenea, aici vor fi organizate discuţii libere cu invitaţi pe teme de literatură, muzică, film, educație și  religie, destinate mai multor categorii de vârstă.

Slujba de sfințire a fost inclusă în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia vizitei Preasfințitului Părinte Iustin în Statele Unite ale Americii, notează sursa citată.

În New Jersey există una dintre cele mai mari comunități românești de peste ocean, formată din aproximativ 60.000 de români.

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, va vizita în luna mai o parte dintre comunitățile ortodoxe românești din Statele Unite ale Americii și Canada, unde va participa la mai multe evenimente bisericești, anunță Basilica.ro.

Vizita Preasfinției Sale are loc la invitația Mitropolitului Nicolae al celor două Americi, a Înaltpresfințitului Părinte Natanaiel al Arhiepiscopiei românilor din America și se va desfășura după următorul program:

Duminică, 01 mai 2022: târnosirea bisericii de lemn în stil maramureșean cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din Long Valley, New Jersey, păstorită de părintele Ionuț Voicu, biserică construită de meșteri din Bârsana Maramureșului. Slujire arhierească alături de Mitropolitul Nicolae.

Duminică, 08 mai 2022: Sfânta Liturghie arhierească la biserica cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” din San Jose, California, păstorită de părintele Constantin Lăpuștea (la a cărei târnosire a slujit Preasfințitul Părinte Iustin, în anul 2008, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Natanaiel). Slujire alături de Preasfințitul Părinte Andrei Hoarste, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Române din America.

Sâmbătă, 21 mai 2022, de sărbătoarea închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, va sluji Sfânta liturghie arhierească cu prilejul hramului Catedralei Mitropolitane din Chicago. Slujire arhierească alături de Mitropolitul Nicolae.

Sâmbătă, 28 mai, 2022: târnosirea bisericii cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Schomberg – Toronto, Canada, comunitate păstorită de părintele Ciprian Pașca. Slujire arhierească alături de Înaltpreasfințitul Părinte Natanaiel al Arhiepiscopiei românilor din America.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost