Ungaria prelungește înghețarea prețurilor la carburanți și alimente. În România, prețul carburanților a sărit de 9 lei. AUR cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu

Prețurile la carburanți și la alimente cresc în toată Europa, dar sunt țări ale căror guverne adoptă măsuri prin care să protejeze populația în fața acestor scumpiri, cum este cazul Ungariei, și țări unde guvernele sunt incapabile să găsească soluții, precum în cazul României.

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat, miercuri, că Guvernul pe care îl conduce a decis să prelungească până la 1 iulie măsurile de îngheţare a preţurilor la carburanţi şi la anumite alimente, a anunțat hirado.hu.

Premierul a spus, într-un clip video publicat pe pagina sa de Facebook, că preţurile cresc în toată Europa, cauza principală a creşterii fiind războiul, iar până la încheierea acestuia, preţurile vor tot creşte.

„Cu toate acestea, în Ungaria nu putem sta cu mâinile în sân: Guvernul face tot posibilul pentru a proteja familiile de consecinţele creşterii preţurilor”, a declarat premierul Viktor Orban.

În România, prețul carburanților a ajuns la 9 lei. În acest context, partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat, joi, prin intermediul unui comunicat, demisia ministrului Energiei.

„Pe 9 martie, când se formau primele cozi la benzinării, ministrul Energiei declara public că <<nu se vor scumpi carburanții la 9, 10, 11 lei. S-a creat o psihoză.>> Între timp, prețul la motorină a ajuns la peste 9 lei. Acest politruc incompetent nu mai poate rămâne în funcție”, a spus senatorul AUR Claudiu Târziu.

Alianța pentru Unirea Românilor avertizează că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, dacă acesta nu va avea decența să se retragă din funcție. Reamintim că ultima motiune simplă împotriva ministrului Popescu nu a întrunit voturile necesare, PSD susținând rămânerea lui în funcție.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost