Actorul Dan Puric: Suntem în catacombă sufletească. Îți este frică să spui că ești creștin și că îți iubești țara. Avem un cult al martirilor, dar e subteran. NU este voie

Oamenii care au pus umărul pentru a clădi România nu se regăsesc în manualele de istorie, a declarat actorul Dan Puric, invitat fiind la ediția de miercuri, 4 aprilie, a emisiunii „Marius Tucă Show”, transmisă de Gândul.ro.

Actorul Dan Puric a subliniat că transformarea culturii este prima formă de cădere și de catacombă sufletească.

„Uitați-vă în România ce se premiază la film, la teatru. Este prima formă de cădere. (…) Deja suntem în catacombă sufletească. Deja îți este frică să spui că ești creștin, că îți iubești țara, că îți iubești mama. Avem un cult al martirilor, dar e subteran. Nu este voie. După ’90, (…) manualele s-au transformat, au fost scoase momente de istorie.

Nu-i găsiți pe Petre Țuțea, pe Constantin Noica, pe Valeriu Gafencu. Acum găsiți o fată de la Pro tv și un coleg de-al dumneavoastră jurnalist. Că ăia au făcut România. Nu cei care au ars, care și-au dat viața pentru țara asta. Pe ei nu o să-i găsiți.”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Actorul Dan Puric: Suntem în catacombă sufletească. Îți este frică să spui că ești creștin și că îți iubești țara. Avem un cult al martirilor, dar e subteran. NU este voie”

  1. Corect , dar nu ma refer la persoana in cauza ,( ca SHOW PREZENT ) dar daca 30 de ani , dupa asa zisul comunism , am negat totul in asa zisa democratie , toti au fost rai atunci , astia au fost buni acum dupa 90 , cum in comunism am negat tot ceea ce a fost in perioada postbelica BUN , si tot asa , mai mult din 4 in 4 anii , cei din guvernare trecuta ” au fost infractorii ,etc ,etc ” SPIRALA INFORMATIEI ” NEGARII ” SI TRENDUL NEGARII PRINTR-O FORMA MANIPULATORIE UNEORI PROFESIONISTA ALTEORI PUERILA RAMANE PERMAMENT INCEPAND DE LA NIVEL DE CONFLICT INTRE GENERATII ( FAMILII ) PANA LA NIVEL DE POPULATIE ( TARA ) Scopul a fost si este unul singur : CONDUCEREA POLITICA A POPULATIEI PRIN DEZBINARE VORBA LATINA ” DIVIDE ET IMPERA ” Actual se practica la nivel extins de Europa de Est , versus Rusia , PRIN CONFLICTUL DIN UKRAINA . Poate domnul in cauza ca si altii domnii de acum au uitat momentele de ” show ale dansului din anii 90 ” , a uitat momentele de ” show ale lor din anii 80 , dar acum constatam cu stupoare ca ” am insamantat vant si culegem furtuna. ” . Vorba lui Dinica , in filmele lui Nicolaescu ” Nu trage dom.Semaca , sunt eu Lastarica ” Pai daca am fost si suntem cu ” domn Semaca cand rus cand american ” si am ramas ” Lastarica ” , vina cui este ? Doar a noastra a tuturor , prin alegerile noastre politice emotionale de moment si negarea tuturor dinaintea noastra , fara sa vedem binele in raul trecut si sa avem macar pe alocuri o continuitate la nivel de individ, grup POLITIC , SOCIAL ,POPOR a ” BINELUI DIN RAUL NOSTRU TRECUT ” ,POLITRUKA , DAVAI , DAVAI , VORBA RUSILOR INVADATORI si in trecut si in prezent .

Comentariile sunt închise.