Cenaclul „Unirea”, lansat la Chișinău. Muzică, poezie și discurs public despre REUNIFICAREA cu Patria Mamă, în fiecare duminică, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

Duminică, 29 mai, la Chișinău, a fost lansat Cenaclul „Unirea”, o inițiativă prin care frații noștri de peste Prut doresc să readucă în societate muzica, poezia şi discursul public despre reunificarea Basarabiei cu Patria Mamă, România.

„Este o activitate mai mult culturală, dar vrem să vorbim prin  poezie, cântec şi discurs public despre nevoia de reunire a Republicii  Moldova cu România, e un moment pe care noi îl credem destul de potrivit  într-o situaţia actuală, politică, geopolitică şi de securitate, dar şi  economică ca populaţia Republicii Moldova să ia în considerare acest obiectiv”, a spus Ion Terguță, organizator, potrivit TVR Moldova.

Fenomenul cenaclurilor era răspândit la Chișinău în perioada renașterii naționale, notează sursa citată.

„Acest Cenaclu ar putea să fie un început ca să spună adevărul, căci adevărul ne va face liberi”, a subliniat scriitorul Ștefan Sofronovici.

Întâlnirile în cadrul Cenaclului Unirea ar urma să aibă loc în fiecare duminică, pe Aleea Clasicilor, din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost