Începe vaccinarea cu doza 4. Anunțul Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că persoanele cu vârsta peste 18 ani pot solicita vaccinarea cu doza 4, începând de luni, 16 mai.

„Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibila, după recomandările EMA și ECDC.

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARM mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital”, se precizează în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 705 cazuri de persoane infectate cu covid, cu 107 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

57% din noile cazuri de covid, la persoanele VACCINATE

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 2 – 8 mai, 43,1% din cazurile de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi, anunță Agerpres.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, 43% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Începe vaccinarea cu doza 4. Anunțul Ministerului Sănătății”

Comentariile sunt închise.