UPDATE/ Legea offshore, adoptată de plenul Senatului

ACTUALIZARE ora 14:30

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea Legii offshore, care reglementează operaţiunile petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol atât în perimetrele petroliere offshore, cât şi onshore de adâncime.

Proiectul de act normativ a fost adoptat cu 91 de voturi „pentru” şi 13 „contra”.

Știrea inițială

Proiectul privind „Legea offshore” este împotriva interesului poporului român, a transmis, miercuri, Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Declarația a fost făcută, miercuri, în ziua în care „Legea offshore” intră în dezbatere în plenul Senatului.

„Proiectul legii „offshore”, care va fi dezbătut astăzi în plenul Senatului, este împotriva interesului poporului român, încă un act de TRĂDARE NAȚIONALĂ comis de actuala majoritate parlamentară.

Resursele noastre naturale sînt proprietatea statului român, iar exploatarea lor trebuie să fie făcută exclusiv de către stat!”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) respinge categoric proiectul legii offshore, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Statul român poate să-și extragă singur resursele și să le vândă tot singur, în interes național. De asemenea, statul poate și trebuie să răscumpere toate concesiunile importante de pe teritoriul României și să nu mai acorde alte concesiuni decât operatorilor care aparțin statului român. Continuarea exploatării resurselor de petrol și gaze naturale, în condițiile actuale, ar reprezenta nu doar o afacere foarte proastă, ci și un veritabil act de trădare națională. După actul criminal de privatizare a Petrom, această lege promovată de majoritatea PNL-PSD-UDMR vine să îngenuncheze încă o dată poporul român, condamnându-l la sărăcie. Toți cei care vor vota acest proiect vor figura în panoplia marilor trădători de neam”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Comisiile pentru buget-finanţe şi pentru energie din Senat au dat, marţi, raport comun de admitere asupra Legii offshore privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, cu 17 voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „UPDATE/ Legea offshore, adoptată de plenul Senatului”

  1. Guvernul spaniol isi respecta cetatenii Guvernul roman ii batjocoreste ! Este clar!

  2. Ca si in cazul privatizarii PETROM , ( actionar statul roman si firma ” off-shore ” ) se aplica aceeasi ” procedura ilegala si infractionala ” de ascundere a unor persoane fizice de cetatenie romana sau straina , ” la varf de politica romana” sau chiar europeana ( CAZUL PETROM ) , reprezentati direct sau prin ” terti ” in off-shore . Aici rolul esential privind ” legea off-shore ” in ” asa zisa discutia parlamentara , il poate avea privind POSIBILA corectia a ei in favoarea CETATENULUI VOTANT ROMAN doar organele abiltate ale statului privind ” spalarea de bani ) , in speta DIICOT , SRI, Justitia romana , prin Comisia de Control aferenta in Parlament , DAR TOATA LUMEA FIIND ” ACOPERITA ” , ACOPERITA VA RAMANE SI LEGEA IN FAVOAREA ” PREMIANTILOR” LA NIVEL DE VARF AI POLITICII ROMANE, EUROPENE SI POATE SI AMERICANE AVAND IN VEDERE NOILE MUTATII ECONOMICE, POLITICE SI MILITARE IN ACESTA ZONA.Cu respect pentru ” descoperitii cetateni votanti romani ” , care vor ramane ” descoperiti ” din nou la facturile care vor fii la gaze , pentru strangerea de fonduri financiare , ” PRIVIND ACTIUNEA DE EXPLOATARE GAZE MAREA NEAGARA – sa vezii ” acoperiti si bani platiti de romani ” la firma de consultanta , de studiu de fezabilitate , a presupusului proiect economic in cauza.

Comentariile sunt închise.