Închiderea școlilor în 2020, decizie militară? Ce spune acum ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că nu a fost de acord cu decizia de închidere a şcolilor în martie 2020, când în România erau foarte puţine cazuri de covid, menţionând că în comitetul tehnico-ştiinţific majoritatea care lua decizii nu era formată din medici, ci din militari, notează News.ro.

„Viaţa a demonstrat şi nu numai în România că închiderea școlilor a fost o decizie greşită, care a afectat şi probabil că va afecta şi în continuare modul de dezvoltare şi de evoluţie al copiilor, care au fost frustraţi nu numai de accesul la învăţătur, ci au fost frustraţi de accesul la viaţa lor normală, la interacţiunea cu colegii, la interacţiunea cu profesorii. Sunt de acord că şcolile se pot închide secvenţial într-un moment de creştere exponenţială să opreşti creşterea”, a declarat, la Antena 3, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, notează sursa citată.

Potrivit acestuia, în acel comitet tehnico-ştiinţific decizia nu erau luate de medici, ci de militari.

„În acest comitet tehnico ştiinţific care lua deciziile şi care cred că mai este şi astăzi, dar nu s-a mai întrunit de foarte mult timp cred, majoritatea celor care luau decizii nu erau medici. (…) Majoritatea celor care erau acolo erau militari. Erau aproape oameni absolut ok, nu am nici o problemă, dar dacă discuţi de o problemă medicală în principiu deciziile trebuie luate pe baza recomandărilor celor care sunt sunt de meserie şi care fac lucrul acesta”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost