Mitropolitului Pavel de Drama (59 de ani) a trecut la Domnul, în urma unui infarct, anunță Biserica Ortodoxă a Greciei

Mitropolitul Pavel Apostolidis de Drama a decedat luni în urma unui infarct miocardic, anunță Biserica Ortodoxă a Greciei, citată de Basilica.ro.

Mitropolitul avea 59 de ani și slujise ca ierarh de aproape 17 ani. Slujba de înmormântare va avea loc marți, 3 mai 2022, la catedrala Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Drama și va fi prezidată de Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade.

Mitropolitul Pavel de Drama a fost apropiat de poporul român și a avut vizite oficiale la București în contextul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou.

„Ne-a impresionat în mod deosebit evlavia poporului român dreptcredincios și aceasta este puterea principală a Bisericii, ceea ce caracterizează dinamismul Bisericii Ortodoxe Române”, spunea Mitropolitul Pavel la încheierea unei vizite în România.

În 2010, Mitropolitul Pavel a adus un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci. În 2015, tot la sărbătoarea Sfântului Dimitrie, Mitropolitul Pavel a făcut parte din delegația care a adus la București moaștele Sfinților Trei Ierarhi.

În anul 2019, Mitropolitul Pavel a sfințit la Schitul Lacu prima biserică românească din Muntele Athos închinată Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul.

În toamna anului 2021, Mitropolitul Pavel Apostolidis de Drama propunea ca preoților care refuză vaccinarea anti-covid să li se taie din salariu, după cum anunțau surse din Grecia la momentul respectiv.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost