Ministrul Cîmpeanu transferă cluburile sportive școlare și palatele copiilor de la Ministerul Educației la primării. Baza „Cireșarii” de 35.000 de mp din inima sectorului 1 ajunge la Clotilde Armand

Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece din administrarea Ministerului Educației în administrarea primăriilor și consiliilor locale, a declarat, marți, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Cîmpeanu a prezentat această inițiativă, în cadrul unui interviu acordat pentru DCNews, drept o „descentralizare”, notează EduPedu.

„Aș vrea să vă spun un lucru, în premieră. Am luat decizia de a prezenta guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare, Clubul Cireșarilor de exemplu și toate cluburile administrative școlare, să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației, pentru că s-a dovedit că nu putem gestiona eficient aceste entități pe întreg teritoriul, către autoritățile locale”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În replică, moderatul emisiunii a precizat:

„Vă dați seama că dacă dați (Clubul Cireșarii) lui Clotilde Armand va fi crescătorie de șobolani”.

În continuare, ministrul Cîmpeanu a precizat că își dorește ca prin lege să nu poată fi modificată destinația timp de 10 ani, iar oamenii să poată vizita cluburile sportive.

„Insist ca înainte de a fi înmânată autorităților locale să fie deschisă publicului din zonă, într-o manieră controlată, între anumite ore, astfel încât să nu impieteze asupra activităților copiilor, dar să poate beneficia și locuitorii. Având în vedere anumite interese de altă natură decât cea educațională, imperativ, prin lege, nu se va putea schimba destinația vreme de 10 ani. Cel puțin 10 ani, aceste cluburi sportive școlare vor trebui să își păstreze obiectul de activitate. Eu aș pune mai mult de 10 ani, dar legislația din România, din câte am înțeles, nu ne permite să impunem,” a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Informații de context

Clubul Copiilor Sector 1 Bucureşti are două sedii (CIREȘARII și BAZILESCU), sediul CIREȘARII dispunând de o incintă de 35.000 de metri pătrați, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul oficial.

În prezent, sunt școlarizați un număr de 1981 de elevi în cadrul a 147 de grupe care compun cele 19 cercuri de specialitate: Cultură Civică, Cult. și Civ. Franceză, Cult. și Civ. Engleză, Cult. și Civ. Germană, Cult. și Civ. Italiană, Pictură, Teatru, Pian – 2 cercuri de specialitate, Muzică Vocal Instrumentală-Grădiniță Muzicală-Pian, Redacția Presă-Radio/TV, Gimnastică Ritmică, Gimnastică Aerobică, Fotbal, Baschet, Tenis de Câmp, Natație, Dans Sportiv, Informatică, organizate în 2 comisii metodice (Cultural – Artistic și Sport – Tehnic), în care activează un număr de 17 cadre didactice, acestea fiind coordonate și reprezentate de un director.

„Deși baza materială este departe de ceea ce ar trebui să fie/va trebui să fie, la activitățile Clubului Copiilor Sector 1, în anul școlar 2020 – 2021 erau înscriși aproximativ 2.000 de copii (18 cercuri)”, spunea Sorin Cîmpeanu anul trecut, anunțând că va elabora un proiect de acord pentru a colabora cu Primăria Sectorului 1 în vederea modernizării spațiului și că va lua măsuri pentru reabilitarea lui.

Atunci, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand reclama că „PSD și afaceriști apropiați de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireșarii!”, spațiu aflat „într-o fază avansată de degradare”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost