Premieră în alpinismul românesc: Horia Colibășanu a cucerit singurul munte de 8.000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălţime al planetei

Horia Colibășanu a cucerit, sâmbătă, vârful Kangchenjunga, al treilea ca înălțime din întreaga lume, înregistrând astfel o premieră pentru alpinismul românesc.

„În jurul orei 12 (ora României), alpinistul Horia Colibășanu a urcat pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar, reușind premiera mult așteptată pentru alpinismul românesc. Horia a urcat astfel pe singurul munte de 8000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălțime al planetei (8586 m.).

Horia a sunat după ce a coborât deja câteva sute de metri, în drumul lui de întoarcere spre Tabăra 4. A apucat să transmită prin telefonul-satelit că traseul a fost foarte greu și obositor. Pe vârf a făcut câteva poze și a coborât rapid.

Despre colegii săi de expediție, Marius Gane și Peter Hámor, știm că sunt acum în Tabăra 4, ei nereușind să ajungă astăzi pe vârf. Revenim cu detalii despre ce urmează, de îndată ce le avem. Să le ținem pumnii în continuare băieților!”, potrivit unui anunț postat pe pagina alpinistului Horia Colibășanu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premieră în alpinismul românesc: Horia Colibășanu a cucerit singurul munte de 8.000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălţime al planetei”

  1. Felicitari si ne bucuram si dorim sanatate si impliniri sufletesti pentru orice roman care reprezinta si aduce o plus valoare benefica si nu ” infractionala ” ROMANIEI SI POPORULUI ROMAN . Speram cu toti sa fim intr-o zi un POPOR si nu o „Populatie ” asa cum ne caracterizeaza SI CUM NE DECIDE SOARTA CA NATIE astazi ” MAI MARII DECIDENTI AI LUMII ” SI DE LA VEST SI DE LA EST, PRIN POLITRUCII LOR DE MOMENT . Cu respect pentru realizarea alpinistului ROMAN.

Comentariile sunt închise.