Președintele Zelenski, în dialog cu studenții din Paris. France24: Încearcă să impregneze mințile decidenților de mâine, astfel încât aceștia să fie marcați pentru totdeauna de cauza ucraineană

După videoconferințele ținute în fața mai multor parlamente naționale, Volodimir Zelenski a vorbit săptămâna trecută pentru prima dată în fața studenților de la Universitatea de Științe Politice din Paris.

După ce a luat cuvântul în fața Congresului SUA, a Parlamentului European și a numeroase organisme politice din întreaga lume, dar și în fața unor organisme mai puțin politice, precum ceremonia de decernare a premiilor Grammy, pentru a pleda cauza țării sale, președintele ucrainean a ales să se adreseze miercuri, 11 mai, studenților.

Mai exact, celor de la Sciences-Po, Ecole Supérieure de Commerce de Paris (ESCP), Ecole Polytechnique și Institut National du Service Public (INSP).

Principala armă a lui Volodimir Zelenski este imaginea sa, spune Arnaud Mercier, profesor de informare și comunicare la Universitatea Paris-Panthéon-Assas, într-o analiză realizată de France 24 și citată de RFI.

Potrivit serviciului de comunicare al universităților, intervenția a fost inițiată de ambasada ucraineană, care a contactat mai multe instituții franceze cu scopul de a „se adresa unui număr cât mai mare de persoane”.

„Nu este de mirare că șeful statului ucrainean se adresează studenților. Se știe că a angajat o adevărată armată de comunicatori juniori și tineri absolvenți proaspăt ieșiți din universități europene sau americane pentru a-i gestiona imaginea și comunicarea.

Pe scurt, anturajul său profesional este alcătuit în esență din tineri care provin dintr-o cultură post-sovietică, dar care cunosc foarte bine rețelele sociale și noile media. Această dublă cultură le oferă arme comunicaționale foarte puternice”, a explicat cercetătorul în comunicare politică Alexandre Eyriès.

Război de uzură  

Această intervenție are mai multe seminificații. }n primul rând,  „s-a adresat tinerilor știind că războiul se va desfășura pe o perioadă lungă de timp”, spune Arnaud Mercier.

„Vorbind cu elita tineretului, încearcă, într-un fel, să impregneze mințile viitorilor decidenți de mâine, astfel încât aceștia să fie marcați pentru totdeauna de cauza ucraineană și chiar mai târziu să ia cele mai bune decizii pentru ea”.

A doua ar fi cea că Zelenski pare să scadă intensitatea ofensivei sale de comunicare.

„Până acum Zelenski s-a adresat celor mai prestigioase forumuri, de la puternicul Congres american la parlamente mai puțin influente, precum cel taiwanez. Vorbind acum cu studenții, vedem că a revenit la obiective mai modeste. Studenții de la Sciences-Po ar putea fi factorii de decizie de mâine, dar nu au nicio putere asupra deciziilor luate astăzi în cadrul conflictului”.

În acest fel, Volodimir Zelenski își urmărește strategia de a ocupa cu orice preț terenul mediatic. Dar, din cauza faptului că intervine tot timpul, fără să aducă nimic nou în dezbatere, „discursul devine plictisitor”, explică Arnaud Mercier.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Președintele Zelenski, în dialog cu studenții din Paris. France24: Încearcă să impregneze mințile decidenților de mâine, astfel încât aceștia să fie marcați pentru totdeauna de cauza ucraineană”

  1. Discursul in speta , face parte din activitatea de marketing politic in favoarea Presedintelui Ales Francez , avand in vedere alegerile din luna iunie in Franta . In discursul sau ” actorul in cauza ” a uitat sa precizeze ” CINE PLATESTE COSTURILE AVENTURII POLITICE SI MILITARE INITIATA DE DOMNUL IN CAUZA ” CINE PLATESTE COSTURILE UNUI POPOR CARE ARE CEEA MAI MARE RATA DE EMIGRARE ACTUALA ? CINE PLATESTE COSTURILE A CELOR CIVILE DECEDATI PE ” DREPTURILE SI LIBERATIILOR OMULUI ” , CINE PLATESETE COSTURILE UNEI CRIZE ZONALE ALIMENTARE .ECONIMICE , POLITICE SI MILITARE ? Se pare ca din comunicatul TREZORERIEI AMERICANE ” E.C ” TREBUIE SA PARTICIPE LA ACESTE COSTURI , DAR DE CE ? MOTIVATIA O VOM AFLA IN CURAND DE LA ” ALESII POLITICI AI NOSTRI ” NATIONALI SI EUROPENI . POATE DOMNUL ” ACTOR ” IN CAUZA A UITAT PE LANGA DISCURSUL ” PATRIOTARD DE MARKETING POLITIC IN CAUZA ” PRIVIND ” DEMOCRATIA SI DREPTURILE OMULUI ” SA PRECIZEZE CINE ACHITA ” COSTUL CONSUMATIEI MILITARE SI POLITICE ” NATO VERSUS RUSIA SI PE CE TERMEN PRIVIND SCHIMBAREA GEO-POLITICII MONDIALE SI EUROPENE.?

  2. Aveti o publicatie exceptionala care ar trebui citita de toti românii care-si mai respecta si iubesc tara .
    Din pacate indolenta maselor si tradarea la nivel înalt a intereselor României vor duce la consecinte grave .
    Cu tristete ,

Comentariile sunt închise.