Președintele Zelenski, în dialog cu studenții din Paris. France24: Încearcă să impregneze mințile decidenților de mâine, astfel încât aceștia să fie marcați pentru totdeauna de cauza ucraineană

După videoconferințele ținute în fața mai multor parlamente naționale, Volodimir Zelenski a vorbit săptămâna trecută pentru prima dată în fața studenților de la Universitatea de Științe Politice din Paris.

După ce a luat cuvântul în fața Congresului SUA, a Parlamentului European și a numeroase organisme politice din întreaga lume, dar și în fața unor organisme mai puțin politice, precum ceremonia de decernare a premiilor Grammy, pentru a pleda cauza țării sale, președintele ucrainean a ales să se adreseze miercuri, 11 mai, studenților.

Mai exact, celor de la Sciences-Po, Ecole Supérieure de Commerce de Paris (ESCP), Ecole Polytechnique și Institut National du Service Public (INSP).

Principala armă a lui Volodimir Zelenski este imaginea sa, spune Arnaud Mercier, profesor de informare și comunicare la Universitatea Paris-Panthéon-Assas, într-o analiză realizată de France 24 și citată de RFI.

Potrivit serviciului de comunicare al universităților, intervenția a fost inițiată de ambasada ucraineană, care a contactat mai multe instituții franceze cu scopul de a „se adresa unui număr cât mai mare de persoane”.

„Nu este de mirare că șeful statului ucrainean se adresează studenților. Se știe că a angajat o adevărată armată de comunicatori juniori și tineri absolvenți proaspăt ieșiți din universități europene sau americane pentru a-i gestiona imaginea și comunicarea.

Pe scurt, anturajul său profesional este alcătuit în esență din tineri care provin dintr-o cultură post-sovietică, dar care cunosc foarte bine rețelele sociale și noile media. Această dublă cultură le oferă arme comunicaționale foarte puternice”, a explicat cercetătorul în comunicare politică Alexandre Eyriès.

Război de uzură  

Această intervenție are mai multe seminificații. }n primul rând,  „s-a adresat tinerilor știind că războiul se va desfășura pe o perioadă lungă de timp”, spune Arnaud Mercier.

„Vorbind cu elita tineretului, încearcă, într-un fel, să impregneze mințile viitorilor decidenți de mâine, astfel încât aceștia să fie marcați pentru totdeauna de cauza ucraineană și chiar mai târziu să ia cele mai bune decizii pentru ea”.

A doua ar fi cea că Zelenski pare să scadă intensitatea ofensivei sale de comunicare.

„Până acum Zelenski s-a adresat celor mai prestigioase forumuri, de la puternicul Congres american la parlamente mai puțin influente, precum cel taiwanez. Vorbind acum cu studenții, vedem că a revenit la obiective mai modeste. Studenții de la Sciences-Po ar putea fi factorii de decizie de mâine, dar nu au nicio putere asupra deciziilor luate astăzi în cadrul conflictului”.

În acest fel, Volodimir Zelenski își urmărește strategia de a ocupa cu orice preț terenul mediatic. Dar, din cauza faptului că intervine tot timpul, fără să aducă nimic nou în dezbatere, „discursul devine plictisitor”, explică Arnaud Mercier.

 

2 comentarii la „Președintele Zelenski, în dialog cu studenții din Paris. France24: Încearcă să impregneze mințile decidenților de mâine, astfel încât aceștia să fie marcați pentru totdeauna de cauza ucraineană”

  1. Discursul in speta , face parte din activitatea de marketing politic in favoarea Presedintelui Ales Francez , avand in vedere alegerile din luna iunie in Franta . In discursul sau ” actorul in cauza ” a uitat sa precizeze ” CINE PLATESTE COSTURILE AVENTURII POLITICE SI MILITARE INITIATA DE DOMNUL IN CAUZA ” CINE PLATESTE COSTURILE UNUI POPOR CARE ARE CEEA MAI MARE RATA DE EMIGRARE ACTUALA ? CINE PLATESTE COSTURILE A CELOR CIVILE DECEDATI PE ” DREPTURILE SI LIBERATIILOR OMULUI ” , CINE PLATESETE COSTURILE UNEI CRIZE ZONALE ALIMENTARE .ECONIMICE , POLITICE SI MILITARE ? Se pare ca din comunicatul TREZORERIEI AMERICANE ” E.C ” TREBUIE SA PARTICIPE LA ACESTE COSTURI , DAR DE CE ? MOTIVATIA O VOM AFLA IN CURAND DE LA ” ALESII POLITICI AI NOSTRI ” NATIONALI SI EUROPENI . POATE DOMNUL ” ACTOR ” IN CAUZA A UITAT PE LANGA DISCURSUL ” PATRIOTARD DE MARKETING POLITIC IN CAUZA ” PRIVIND ” DEMOCRATIA SI DREPTURILE OMULUI ” SA PRECIZEZE CINE ACHITA ” COSTUL CONSUMATIEI MILITARE SI POLITICE ” NATO VERSUS RUSIA SI PE CE TERMEN PRIVIND SCHIMBAREA GEO-POLITICII MONDIALE SI EUROPENE.?

  2. Aveti o publicatie exceptionala care ar trebui citita de toti românii care-si mai respecta si iubesc tara .
    Din pacate indolenta maselor si tradarea la nivel înalt a intereselor României vor duce la consecinte grave .
    Cu tristete ,

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: