Senatorul Claudiu Târziu (AUR), întâlnire cu PS Siluan, Episcopul Bisericii Ortodoxe Române din Italia, și PS Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar (FOTO)

Senatorul Claudiu Târziu (AUR), președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, s-a întâlnit, joi, la Roma, cu PS Siluan, Episcopul Bisericii Ortodoxe Române din Italia, și PS Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar.

„Ieri (joi-n.red) după amiază, am avut, la Roma, o binecuvîntată întîlnire cu PS Siluan, Episcopul Bisericii Ortodoxe Române din Italia, și PS Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar.

Am vorbit despre activitățile misionare și slujirea în comunitățile de români din Italia, despre problemele dar și despre izbînzile românilor noștri atașați de Biserică aici, în Italia, despre echilibrul care există și trebuie păstrat între Stat și Biserică, despre cum „simfonia” Biserică-Stat poate rodi și aici, departe de România, în folosul românilor, ca și despre păstrarea identității de neam și de credință.

A fost un dialog cald și lămuritor pentru mine în multe privințe, care mi i-a înfățișat pe cei doi episcopi, așa cum îi știam fără să-i fi cunoscut personal, în alura lor de mari ierarhi ai Bisericii Ortodoxe și puternici sprijinitori ai cauzei românești peste hotare”, a anunțat, vineri, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

 

Senatorul Claudiu Târziu efectuează în aceste zile o vizită în Italia. Conform programului anunțat, sâmbătă, 14 mai, liderul AUR urmează să se întâlnească cu românii din Roma, iar duminică, 15 mai, cu românii care trăiesc în Milano.

„Vreau să aflu ce așteptări au de la noi, parlamentarii (și ai) lor. Ce necazuri îi frămîntă, ce realizări au izbutit, ce năzuințe îi animă și ce speranțe nutresc. Vreau să-i fac să simtă că sînt oameni politici români care le țin partea”, a precizat senatorul Claudiu Târziu.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost