Senatorul Claudiu Târziu (AUR), pentru „El Correo de Espana”: Provocările recente par a indica că Moscova încearcă deschiderea unui al doilea front. Ceea ce se întâmplă la Tiraspol se va reflecta obligatoriu la Chișinău

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a explicat, într-un interviu acordat publicației „El Correo de Espana”, că România nu are dreptul să rămână indiferentă la ceea ce se întâmplă la Chișinău, fiindcă soarta Chișinăului este soarta poporului român.

Întrebat fiind dacă Moldova ar putea să fie următoare potențială țintă a „denazificării” realizate de Federația Rusă, senatorul Claudiu Târziu a răspuns:

„De treizeci de ani încoace, dreptul internațional este încălcat flagrant în regiunea transnistreană, fîșie separatistă, care se pretinde – în mod fals – „independentă” și „autonomă”.

În 1992, forțele separatiste, cu sprijinul direct al Moscovei, au încercat să producă o secesiune. Nici armistițiul încheiat în iulie 1992 – România nu a fost acceptată în formatul de negociere – și nici evoluțiile ulterioare nu au fost deloc satisfăcătoare. Chișinăul nu doar că a pierdut integral controlul aici, însă este considerat ostil de către autoritățile separatiste de la Tiraspol.

Frica de război este astăzi la fel de mare ca în urmă cu trei decenii. Toate incidentele și provocările recente par a indica faptul că Moscova încearcă deschiderea unui al doilea front. Ceea ce se întîmplă la Tiraspol se va reflecta obligatoriu la Chișinău.

România nu are dreptul să rămînă indiferentă. Soarta Chișinăului este soarta poporului român”.

Interviul este disponibil aici.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost