Trei elevi de clasa a VIII-a sunt acuzați de HĂRȚUIRE SEXUALĂ pentru că s-au adresat unei fete care se consideră non-binară cu pronume la genul feminin

Trei elevi de clasa a VIII-a de la o școală din statul american Wisconsin sunt acuzați de hărțuire sexuală pentru că au refuzat să folosească pronumele neutre când s-au adresat unei colege care se declară non-binară, alegând să i se adreseze cu pronume la genul feminin.

Districtul școlar a depus o plângere împotriva celor trei elevi, în prezent desfășurându-se o anchetă.

Mama unuia dintre elevi a spus că districtul a dus lucrurile prea departe depunând o astfel de plângere. Districtul școlar consideră refuzul elevilor de a folosi pronumele preferate de colegii lor ca o formă de agresiune. „Districtul nostru interzice toate formele de hărțuire în conformitate cu toate legile în vigoare și va continua să sprijine TOȚI studenții indiferent de sex (inclusiv transsexualii, cei ce aleg să-și schimbe sexul sau identitatea de gen)”.

Cel ce conduce ancheta a spus că elevii sunt acuzați de hărțuire sexuală pentru că nu a folosit pronume adecvate. Am crezut că nu e real! Am crezut că e o glumă – una nu are nimic de-a face cu cealaltă”, a declarat mama băiatului pentru ABC4.

Unul dintre presupusele incidente în care Braden și alți doi colegi au fost implicați a avut loc luna trecută. „Am intrat imediat în șoc! Mă gândesc, hărțuire sexuală? Asta înseamnă viol, înseamnă atingere nepotrivită, înseamnă incest. 

Dar ce a făcut fiul meu? Ea (persoana non-binară, n.n) țipa la unul dintre prietenii fiului meu să folosească pronume adecvate, înjurându-l, iar acest prieten este foarte liniștit și s-a retras în banca lui. Fiul meu a intervenit în apărarea lui, spunând „Nu trebuie să folosească pronume adecvate, este dreptul său constituțional să nu folosească, nu poți să-l faci să spună lucruri pe care nu vrea să le spună”.

Întrebată dacă familia ei este anti LGBTQ, mama copilului a declarat: „Deloc! Deloc! Copiii mei au fost crescuți să iubească pe toată lumea în mod egal”.

Institutul pentru Drepturi și Libertăți din Wisconsin (WILL), a preluat acum cazul și îi apără pe cei trei elevi. WILL spune că utilizarea greșită a pronumelor nu face parte din politica districtului școlar.

Simpla folosire a pronumelor corecte din punct de vedere biologic nu numai că nu constituie hărțuire sexuală în temeiul Titlului IX sau a politicii districtului, ci este și discurs protejat de Primul Amendament al Constituției SUA”, se arată într-o scrisoare din 12 mai către conducerea districtului școlar.

Districtul a încălcat, de asemenea, procedurile de la Titlul IX și propria politică în tratarea plângerii. Districtul ar trebui să încheie cu promptitudine ancheta, să respingă plângerile și să le elimine din fișele elevilor”, se mai spune în scrisoare. „Pronunțarea greșită” nu este, de asemenea, hărțuire sexuală în temeiul titlului IX, deoarece identitatea de gen nu este inclusă în definiția sexului din titlul IX. De fapt, Departamentul Educației încearcă în prezent să modifice Titlul IX pentru a-l adăuga”, explică mai departe scrisoarea.

Pentru a fi clar, această declarație nu descrie cu acuratețe sau pe deplin incidentele descrise – după cum știți, eleva în cauză i-a tachinat pe băieți la fel de mult, dacă nu mai mult, inclusiv numindu-i cu numeroase expresii derogatorii și țipând la ei pentru că nu au folosit pronume neutre.

Acuzația împotriva elevilor pentru hărțuire sexuală este un abuz extrem la care se dedă districtul școlar”, a declarat unul dintre avocații elevilor.

Avocații au menționat că, dacă presupusul elev victimă ar fi fost tachinat, atunci un astfel de comportament trebuia abordat de personalul școlii și de administratori, dar „nimic din toate acestea nu justifică acuzații de hărțuire sexuală și prejudiciul grav reputației care vine odată cu acesta”.

Sursa: Daily Mail


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Trei elevi de clasa a VIII-a sunt acuzați de HĂRȚUIRE SEXUALĂ pentru că s-au adresat unei fete care se consideră non-binară cu pronume la genul feminin”

Comentariile sunt închise.