UE, după ce Polonia a refuzat să plătească mai multe vaccinuri anti-covid: Nu are niciun motiv coerent!

Anunțul făcut, recent, de Polonia privind refuzul de a achiziționa mai multe vaccinuri nu a rămas fără ecou la Bruxelles.

Polonia a explicat prin vocea ministrului Sănătății, că refuză să plătească alte vaccinuri, având 25 de milioane de doze pe stoc și fiind sub presiunea cheltuielilor cu refugiații din Ucraina.

În replică, Bruxelles-ul a transmis că nu există niciun motiv coerent pentru acest refuz.

Polonia nu are niciun motiv coerent să invoce forţa majoră într-un contract existent pentru a nu mai plăti mai multe vaccinuri împotriva Covid-19 de la Pfizer, a declarat un oficial al Comisiei Europene pentru Reuters, potrivit News.ro.

„Nu există niciun motiv coerent pentru a invoca forţa majoră. Războiul din Ucraina nu a făcut nimic pentru a schimba nevoile de vaccinare ale Poloniei, dimpotrivă, are nevoie acum pentru a vaccina refugiaţii”, a spus oficialul Comisiei Europene, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Comisia Europeană a refuzat să comenteze.

Reamintim că ministrul polonez al Sănătății a anunțat, marți, că polonia refuză să primească şi să plătească noi livrări de vaccinuri anti-covid, precizând că ţara sa dispune de 25 de milioane de doze neutilizate.

„La sfârşitul săptămânii trecute, am recurs la clauza de forţă majoră şi am informat atât Comisia Europeană, cât şi principalul fabricant de vaccinuri (Pfizer – n.r.), că refuzăm să primim aceste vaccinuri şi că refuzăm, de asemenea, să efectuăm plăţile”, a declarat ministrul Adam Niedzielski, după cum a relatat RostOnline.

Polonia, ţară de 38 de milioane de locuitori, dispune încă de 25 de milioane de doze de vaccin, în timp ce alte 67 până la 70 de milioane au fost comandate.

„Contractul pe care l-am încheiat cu o singură societate se ridică la 6 miliarde de zloţi (1,3 miliarde de euro) până la sfârşitul lui 2023, şi, în acest an, este de peste 2 miliarde”, a declarat ministrul Adam Niedzielski, adăugând că Polonia se află în prezent sub presiune financiară din cauza afluxului de refugiaţi ucraineni.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UE, după ce Polonia a refuzat să plătească mai multe vaccinuri anti-covid: Nu are niciun motiv coerent!”

  1. ” Dictatura interesului financiar ” este la fel de puternica ca asa zisa ” dicatura autocrata politica ” , inca o data se probeaza interesul financiar al unui grup restrans politic la nivel de E.C in detrimentul ” SUVERANITATII , INDEPENDENTEI SI INTEGRITATII NATIONALE ” componente E.C Exista o declaratie a ” dictatorului Putin ” ,( inamicul nr.1 actual al lumii dupa spusele democratiei mondiale ) la adresa fostului cancelar german Angela Merkel , adica ” veverita cu multe alune in gura care nu poate sparge niciuna ” Se pare ca acum sub ” mana forte a democratiei americane in interes financiar de grup ” se ” SPARG ALUNELE ” . Cu respect pentru doamna Merkel , avand in vedere politica externa a Germaniei pe vremea independentei reale politice , economice si sociale a Germaniei .

Comentariile sunt închise.