Cine a scris legile securității?

Toate informațiile apărute până în acest moment în spațiul public duc la ideea că elaborarea legilor securității naționale a fost făcută de serviciile secrete, iar Palatul Cotroceni a fost informat, spun parlamentarii consultați de Europa Liberă.

Potrivit sursei citate, teoria pare să fie îmbrățișată de parlamentari de la aproape toate grupurile parlamentare. Bogdan Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei de Apărare și secretar al Comisiei privind legile securității naționale, afirmă că fiecare serviciu secret sau minister de forță a lucrat la redactarea proiectelor de lege.

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) spune că, de fapt, serviciile de informații au testat societatea să vadă dacă s-ar opune unor astfel de proiecte, totul fiind un „balon de încercare”.

Cert este că, notează sursa citată, prevederea prezentă în proiectul de lege privind activitatea SRI, potrivit căreia civilii ar fi obligați să sprijine Serviciul, este criticată de toate partidele.

Știri pe același subiect:

AUR cere instituțiilor din sistemul național de securitate clarificări pe marginea așa-numitului „Pachet de 10 legi privind securitatea națională”

Solicitarea AUR a avut ecou! Președintele Iohannis CONFIRMĂ că se lucrează la modificarea legilor privind securitatea națională


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost