Detaliul șocant descoperit despre „consolidarea” podului prăbușit în Neamț: betonul a fost înlocuit cu polistiren

Noi nereguli despre podul de la Luțca, județul Neamț, care s-a prăbușit joi, 9 iunie, au fost făcute publice în spațiul public.

Vineri, 10 iunie, Antena 1 a prezentat imagini din care reiese că în pilonii podului se aflau bucăți de polistiren expandat, notează Ziare.com.

Podul s-a prăbușit după ce stâlpii de rezistenţă nu au mai rezistat. În momentul prăbușirii, pe pod circulau o dubă și un camion, unul dintre șoferi fiind rănit.

În urma accidentului și a neregulilor constatate, DNA a deschis un dosar penal care vizează modul în care podul a fost reabilitat, modernizat și consolidat.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, podul rutier dintre comunele Sagna şi Luţca, de pe DJ 207 A, este un obiectiv nefinalizat și nu ar fi trebuit să fie dat în folosință.

Baronul PSD Ionel Arsene „a nașit” podul prăbușit în Neamț cu firma unui coleg de partid: „Vă garantez că zeci de ani nu va mai reprezenta vreo problemă”.

Pe același subiect:

Senatorul Sorin Lavric (AUR), după prăbușirea podului din Neamț: Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, trebuie sa răspundă pentru această sinistră dovadă de neglijență profesională

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost