Filmul de animație „Lightyear”, INTERZIS în Emiratele Arabe Unite din cauza personajelor homosexuale. Filmul ajunge în cinematografele din România începând din 17 iunie

Filmul de animație „Lightyear”, interzis în anumite țări deoarece promovează homosexualitatea, ajunge în cinematografele din România, începând din 17 iunie.

Emiratele Arabe Unite au interzis luni, 13 iunie, proiecția în cinematografe a filmului de animație „Lightyear”, produs de Walt Disney-Pixar, pentru că în el apar personaje care au o relație cu persoane de același sex, anunță agenția Reuters, citată de SmartTVMedia.

Filmul nu va primi licență pentru a fi proiectat în țară deoarece încalcă standardul național privind conținutul mediatic, a scris pe Twitter biroul de reglementare a mass-media din cadrul Ministerului Tineretului și Culturii.

Directorul executiv al Biroului de reglementare a mass-mediei, Rashid Khalfan Al Nuaimi, a declarat ulterior pentru Reuters că filmul a fost interzis din cauza includerii de personaje „homosexuale” în mai multe scene, notează sursa citată.

În România, filmul de animație „Lightyear” are premiera la sfârșitul acestei săptămâni, fiind anunțat în programul mai multor cinematografe din București și din țară.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost