Majoritatea parlamentară, vot pentru mai multe funcții plătite cu zeci de mii de euro din bani publici la CNCD. Senatorul Claudiu Târziu: Când AUR va veni la guvernare, va desființa această instituție bugetofagă și antinațională!

Majoritatea parlamentară din Senatul României a votat, marți, pentru pentru creșterea numărului de membri în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și pentru includerea unui reprezentant al grupului minorităților din Camera Deputaților.

În prezent, Colegiul Director al CNCD este format din Csaba Ferenc Asztalos, care este și președintele CNCD, Adrian-Nicolae Diaconu, Horia Grama, Istvan Haller, Cristian Jura, Maria Lazăr, Maria Moța, Cătălina Olteanu, Claudia Sorina Popa.

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul oficial, un angajat CNCD care este și membru în Colegiul Director poate încasa până la 71.640 de lei, reprezentând salariu de bază și alte sporuri acordate conform HG 253/2022.

„Astăzi, în Senat, majoritatea parlamentară a votat pentru creșterea numărului de membri în Colegiul Director al CNCD și pentru includerea unui reprezentant al grupului minorităților din Camera Deputaților.

De ce doar al minorităților, și nu reprezentanți ai tuturor grupurilor parlamentare?

Cînd AUR va veni la guvernare, va desființa această instituție bugetofagă și antinațională!”, a anunțat, marți, pe Facebook, Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este autoritatea de stat autonomă, sub control parlamentar, care își desfașoară activitatea în domeniul discriminării.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost