Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja: România încă nu are un singur instrument de validare a identității digitale. Ne vom putea autentifica prin RECUNOAȘTERE FACIALĂ, până anul viitor

România nu are încă un singur instrument de validare a identității digitale, acesta fiind un proiect care trebuie finalizat până anul următor, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a vorbit despre principalele proiecte prin care urmărește să digitalizeze serviciile publice din România.

Fiecare român, când solicită un serviciu de la stat, un certificat de căsătorie, de naștere sau plata unei alocații, trebuie să facă dovada că el este persoana care solicită acele lucruri, și nu altcineva în locul lui. Și atunci, statul trebuie să îl autentifice. România încă nu are un singur instrument de validare a identității noastre digitale. Și acesta este un proiect care ar trebui să se închidă până în vara anului viitor, în care, așa cum ne autentificăm astăzi, în raport cu alte bănci, prin aplicații, inclusiv prin recunoaștere facială, așa ne vom putea autentifica și în raport cu statul român pentru a putea beneficia de aceste servicii digitale”, a scris, pe Facebook, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a participat la cea de-a şasea ediţie a Bucharest Tech Week, care aduce cele mai noi gadget-uri şi inovaţii din domeniul tehnologic.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost