Missouri, primul stat american care INTERZICE avortul, imediat după decizia Curții Supreme de Justiție a SUA

Missouri este primul stat american care interzice întreruperea voluntară a sarcinii, în urma deciziei Curții Supreme de Justiție privind avorturile, a anunțat Procurorul general din Missouri.

„Aceasta este o zi monumentală pentru caracterul sacru al vieții”, a spus Eric Schmitt într-un mesaj pe Twitter însoțit de o imagine care îl arată ratificând proiectul de lege care pune cu adevărat capăt avortului în Missouri, a informat AFP, citată de HotNews.

Reamintim că, vineri, Curtea Supremă de Justiție a SUA a anulat legea cunoscută ca Roe v. Wade, cea care a stabilit dreptul constituțional la avort în SUA în 1973, după cum a relatat RostOnline.

Acest lucru înseamnă că în SUA revine situaţia care era în vigoare înainte de 1973, când fiecare stat era liber să interzică sau să autorizeze avorturile.

Știri pe acest subiect:

Decizia Curții Supreme de Justiție a SUA privind avorturile, semnificație și urmări

Decizie istorică a Curții Supreme de Justiție a SUA: Legea din 1973 care legaliza avorturile la nivel federal a fost abrogată

Curtea Supremă a Statelor Unite, decizie istorică în legătură cu avortul. Legea Roe vs Wade (1973) privind legalizarea avortul, în curs de anulare


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost