O nouă discriminare? Primul număr de înmatriculare VERDE a fost eliberat pentru o mașină electrică din România

Primul număr de înmatriculare verde a fost eliberat în România luni, 27 iunie, potrivit unui anunț făcut pe Facebook de Ministerul de interne.

„Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător!

Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”, se precizează în anunțul Ministerului de Interne.

Știri pe același subiect:

Mașinile cu emisii zero vor primi numere verzi. Ministrul Mediului: Vor funcționa ca un PAȘAPORT VERDE, în funcție de care se vor acorda facilități

Pașaport verde pentru mașinile electrice și cele pe hidrogen. De la „stau acasă, o salvez pe bunica” la „sunt responsabil, salvez planeta”

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „O nouă discriminare? Primul număr de înmatriculare VERDE a fost eliberat pentru o mașină electrică din România”

  1. Asta este discriminare. Luna viitoare si cei vaccinati vor avea la masini numere verzi?

Comentariile sunt închise.