Senatorul Claudiu Târziu (AUR), primul lider politic din România care salută decizia Curții Supreme a SUA privind avorturile: A fost îndreptată o eroare juridică veche de 49 ani!

Decizia Curții Supreme a SUA privind avorturile a îndreptat o eroare juridică veche de 49 ani, a spus, luni, senatorul Claudiu Târziu (AUR), primul lider politic din România care a salutat această hotărâre istorică.

„Salut decizia istorică a Curții Supreme a SUA prin care a fost îndreptată o eroare juridică veche de 49 ani!

Părinții fondatori ai Americii nu au inclus în Constituția acestei țări dreptul la avort. Acest presupus drept a fost inventat în 1973 de către o Curte dominată de judecători care au ales să fie activiști ideologici, nu magistrați chemați să interpreteze și să aplice textul constituțional.

Prin recenta decizie a Curții Supreme, un dictat ideologic a fost eliminat, iar decizia de a conferi sau nu protecție legală copiilor nenăscuți fost acordată, din nou, cetățenilor. Este un pas înainte pentru democrație și pentru ideea de justiție imparțială.

Binele și dreptatea au învins de această dată”, a transmis, luni, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu (AUR).

Curtea Supremă de Justiția a SUA a anulat, vineri, legea cunoscută ca Roe v. Wade, cea care a stabilit dreptul constituțional la avort în SUA în 1973.

Știri pe acest subiect:

Decizie istorică a Curții Supreme de Justiție a SUA: Legea din 1973 care legaliza avorturile la nivel federal a fost abrogată

Explicații pentru presa controlată din România despre ce înseamnă decizia anulării de către Curtea Suprema a SUA a legii care legaliza avortul la nivel federal

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost