Scriitorul american Rod Dreher, despre curajul de a întreba un lucru simplu: Ce este o femeie?

Scriitorul american Rod Dreher, pornind de la filmul documentar „What Is a Woman?”, realizat de Matt Walsh, îndeamnă la constituirea unei mișcări de rezistență împotriva ideologiei de gen, împotriva propagandei trans.

Încă de la început, într-un articol disponibil pe Reacționarii.ro, Rod Dreher subliniază curajul lui Matt Walsh, care a primit multe amenințări cu moartea după realizarea documentarului.

Nu este gratis să trăiești prin minciună, dar care este costul pentru propriul suflet să trăiești în minciună de dragul siguranței? Care este costul pentru copii? Dar pentru viitorul societății noastre?, se întreabă Rod Dreher.

„Nu mă pot gândi la o problemă actuală mai importantă, pentru care este nevoie de ucenicie creștină radicală, decât înfruntarea și contracararea propagandei trans, care este pretutindeni. După cum ne-a spus Walsh, nimeni nu poate scăpa de asta. Și el demonstrează că acest gunoi de ideologie de gen este inconsistentă; tot ce e necesar este ceea ce ne lipsește în mod evident: oameni cu curajul de a pune întrebări și de a cere răspunsuri”, subliniază Rod Dreher.

Într-un pasaj, spune Rod Dreher, Walsh merge să viziteze membrii tribului Maasai din Africa și îi întreabă pe acești oameni, care trăiesc mult mai primitiv decât noi în Occidentul modern, ce este o femeie? Aceste triburi își dau seama că noi, în Occident, suntem nebuni:

Concluzia lui Rod Dreher

„Nu am adus în discuție acest lucru în mod explicit în „Live Not By Lies” („Să nu trăim în minciună”- n.red), dar va trebui să începem să construim o rețea subterană pentru a proteja copiii și părinții disidenți în fața autorităților tiranice din locuri precum California. Ceea ce spun în carte este că e chiar acum momentul să începem să formăm grupuri de rezistență și rețele, deoarece urmează, cu siguranță, persecuția. Exploatatorii trans nu pot justifica ceea ce fac, nici filozofic nici altfel – asta reiese clar din filmul Walsh. Dar pot cu ușurință proteja de facto, totuși, ceea ce fac, deoarece dețin aproape toată puterea în societatea americană de astăzi. Fiecare instituție este de partea lor. Mulți alții sunt intimidați în tăcere de acești teroriști”, spune Rod Dreher.

Matt Walsh: Nu avem voie să ne înfricoșăm în fața nebuniei

Matt Walsh, realizatorul documentarului „Ce este o femeie”, sintetizează lecțiile învățate în urma acestui proiect. „Am petrecut un an, scufundat în cea mai malefică și toxică nebunie pe care lumea a cunoscut-o vreodată”, spune Matt Walsh, potrivit Reacționarii.ro.

Lecțiile învățate:

1.Mai întâi, ideologia de gen este omniprezentă, peste tot în țară. Oprește pe oricine pe stradă, eu am făcut-o, și îți va vorbi despre gen asemănător cu un profesor de studii de gen.

Și instituțiile sunt cuprinse de nebunia asta, în special în domeniul medical, farmacie, psihologie și în învățământ. Și, prin instituții, aceste idei sunt servite publicului.

Copiii sunt cei mai expuși. Mulți sunt îndoctrinați, practic de la naștere, în cultul gender. Sunt exploatați, îndoctrinați, mințiți, drogați. Efectul: fenomenul trans a crescut de 20 de ori, în noile generații, în comparație cu generațiile precedente. Din generația Z, 20% se identifică drept LGBT. Pentru bunicii lor, cifra era de 0,8%.

2.Al doilea lucru pe care l-am aflat: există multă frică. Mulți mi-au dat răspunsuri vagi, ocolite – le era teamă să vorbească în fața camerei despre adevăruri biologice elementare. Mulți au refuzat să vorbească, spunându-mi că se tem să-și piardă slujba, prietenii, familia, reputația.

Ideologia de gen își pavează drumul cu frică, intimidare, amenințări, coerciție.

3.Ideologia de gen s-a născut din abuz, disperare, moarte. Și e tot ce-a cules de atunci.

4.Al patrulea lucru: scopul ultim al ideologiei de gen trece mult dincolo de gen, și este de a submina și distruge adevărul însuși. Stângismul este relativism, iar relativismul este credința că nu există adevăr obiectiv, realitate comună. Relativistul pretinde dreptul de a-și inventa pentru sine propriul univers. Chiar și până la a se inventa pe sine. El vrea să fie o ființă auto-creată, care se face și reface pe sine cum vrea, până la nivel biologic. El crede că egoul lui prevalează asupra a orice altceva. Totul trebuie să se închine în fața lui: limba, instituțiile, știința, până și propriul ADN.

5.Al cincilea lucru: putem câștiga această luptă. Ideologia de gen este nebună, distructivă, omniprezentă, dar poate fi învinsă.

Putem învinge, pentru că tabăra cealaltă poate fi strivită sub greutatea unor simple întrebări. Am văzut asta cu ochii mei, de nenumărate ori. Oameni educați, cu studii, experți s-au prăbușit în fața mea, cuprinși de panică. Tot ce trebuie e să te ridici și să privești lucrul direct în față. Să servești o doză sănătoasă de scepticism. Să-i forțezi să se explice. Ideologii de gen sunt slabi, speriați și vulnerabili, cocoțați pe o creangă care nici nu e legată de vreun copac. Sunt ancorați în nimic. Viziunea lor despre lume e goală și șubredă. Nu ne trebuie altă armă decât șira spinării. Ajunge să ne ridicăm împotriva lor și să punem întrebări. Întrebări la care nu se poate răspunde și care, tocmai de aceea, nu se vor puse. Dar trebuie să le punem. Dacă o facem, vom învinge.”

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost