Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Cultura noastră TRADIȚIONALĂ merită redescoperită, prețuita și promovată

Senatorul Claudiu Târziu a transmis un îndemn privind redescoperirea și prețuirea culturii tradiționale românești, din care face parte și costumul national.

Mesajul a fost postat, sâmbătă, pe Facebook, cu ocazia Zilei Universale a Iei.

„Ieri (vineri- n.red) a fost și Ziua Iei. Prima dată sărbătorită oficial, prin lege. Și, firește, am mers în cămașă națională la întîlnirea cu românii din Madrid. Unii se vor fi uitat bănuitori. Mai ales că aici n-am prea pus fotografii cu mine în costum național. Totuși, la începutul anilor 1990, eram cred că printre puținii „excentrici” care se îmbrăcau românește la anumite evenimente. Mai tîrziu, m-am și căsătorit în straie populare. Eu le numesc straie împărătești. Cultura noastră tradițională merită redescoperită, prețuită și promovată. Iar costumul național face parte din ea”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Senatorul Claudiu Târziu se află zilele acestea în Peninsula Iberică, la Madrid și, apoi, la Lisabona, fiind anunțate o serie de întâlniri cu românii din diaspora, interviuri în presa spaniolă și, nu în ultimul rând, întrevederi politice și diplomatice. Vineri, 24 iunie, liderul AUR, Claudiu Târziu, s-a întâlnit cu românii din Madrid, iar duminică, 26 iunie, de la ora 15:00, urmează să se întâlnească cu românii de la Lisabona.

Pe același subiect:

Conservatorii strâng rândurile! Liderul AUR, Claudiu Târziu, despre lupta purtată împreună cu partidul VOX din Spania/ „Dacă ne punem în slujba Binelui și Adevărului, Dumnezeu ne susține!”

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost