Tramvaiele cumpărate de Primăria Capitalei sunt prea mari. Reconfigurarea unor stații costă peste 8 milioane de lei, doar pentru linia 41

Primul tramvai din cele 100 cumpărate de Primăria Capitalei s-a dovedit prea mare pentru stațiile existente în București, așa că acum sunt alocate fonduri pentru reconfigurarea unora dintre acestea.

Suma necesară pentru modificarea stațiilor aflate doar pe linia tramvaiului 41 depășește 8 milioane de lei, anunță ȘtiriTVR.ro.

Astfel, peroanele trebuie să măsoare 40 de metri lungime, cu 4 mai mult decât are noul model de tramvai.

„O investiție publică pentru a cărei operaționalizare este nevoie de alte resurse și alte cheltuieli, bineînțeles că nu îndeplinește criteriul eficienței. Altfel spus, dacă am achiziționat tramvaie și este nevoie de alte cheltuieli, alte lucrări, acestea le putem adăuga la costul tramvaielor”, spune Dragoș Dincă, specialist în mobilitate urbană.

În fiecare lună, trebuie să ajungă în București 4 tramvaie noi. În total, 100 sunt prevăzute în contractul semnat anul trecut cu Astra Arad, cu o valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Tramvaiele cumpărate de Primăria Capitalei sunt prea mari. Reconfigurarea unor stații costă peste 8 milioane de lei, doar pentru linia 41”

Comentariile sunt închise.