Senatorul Claudiu Târziu (AUR), de Înălţarea Domnului și Ziua Eroilor: Celebrăm biruința deopotrivă în spirit și în istorie!

Prin pomenirea eroilor români la praznicul Înălțării Domnului este celebrată, deopotrivă, biruința în spirit și în istorie, a transmis, joi, senatorul Claudiu Târziu (AUR).

„Pomenirea eroilor români la praznicul Înălțării Domnului a fost o idee foarte inspirată a Bisericii Ortodoxe Române, încă din anii 1920, devenită lege în anii 2000.

Astfel celebrăm biruința deopotrivă în spirit și în istorie. Este o biruință pentru veșnicie.

Iisus Hristos a înfrînt moartea prin înviere. Iar eroii noștri și-au cîștigat viața veșnică prin moartea lor jertfelnică.

Unora li s-ar putea părea straniu că Biserica se preocupă de glorificarea unor oameni care nu au fost sfinți și care au rămas în memoria colectivă prin faptele lor de arme. Dar nu e nici o contradicție aici, ci o recunoaștere a faptului că identitatea noastră creștină, libertatea credinței și dăinuirea în veac a Bisericii ca instituție n-ar fi fost posibile fără jertfă de sînge.

De aceea, la fiecare Sfîntă Liturghie, în bisericile noastre ortodoxe sînt pomeniţi ”eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”.

Și nu întîmplător Catedrala Națională din București este dedicată memoriei eroilor români.

Noi, partidul AUR, care am asumat ca valori fundamentale credința, națiunea, familia și libertatea, vedem în această sfîntă zi sinteza perfectă a crezului nostru politic.

Și le urăm tuturor românilor să rămînă în duhul lui Hristos, Domnul și Mîntuitorul nostru, și al eroilor noștri.

Hristos S-a înălțat!

Cinste eroilor români!”, a scris, joi, pe Facebook, senatorul AUR, Claudiu Târziu.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost