Un bărbat din Scoția nu a putut dona sânge pentru că a refuzat să răspundă la întrebarea dacă e gravidă

Lumea a luat-o tot mai rău razna. Un scoțian în vârstă de 66 de ani, Leslie Sinclair, care a donat periodic sânge începând de la vârsta de 18 ani, nu a mai putut face acest lucru pentru că a refuzat să răspundă la o întrebare nouă apărută pe formularul pe care trebuie să-l completeze înainte de fiecare donație.

Noua întrebare sună cam așa: „Sunteți însărcinat în prezent sau ați fost însărcinat în ultimele șase luni?”

El a răspuns că întrebarea respectivă nu are cum să fie relevantă în cazul unui bărbat de peste 60 de ani și că este imposibil ca un bărbat să fie însărcinat, așa că refuzat să răspundă.

Sunt supărat pentru că donez în mod regulat sânge de la 18 ani. Am făcut-o cu plăcere. Dar le-am spus că este o prostie întrebarea aia și că, dacă nu pot dona fără a răspunde la ea, nu mă voi mai întoarce. Și asta a fost tot, m-am urcat pe bicicletă și am plecat.

Bărbatul nu a putut dona sânge cu toate că Serviciul Național de Sănătate din Anglia a pornit săptămâna trecută o campanie prin care încearcă să atragă peste un milion de donatori noi în următorii cinci ani, după scăderea înregistrată în timpul pandemiei.

Apreciem sprijinul fiecăruia din comunitatea noastră de donatori și mulțumim domnului Sinclair pentru devotamentul său de-a lungul anilor”, a declarat directorul SNBTS, Marc Turner. „Deși întrebarea despre sarcină este relevantă doar pentru cei al căror sex biologic sau sex atribuit la naștere este feminin, sexul atribuit la naștere nu este întotdeauna clar din punct de vedere vizual pentru personalul din centrele de donare a sângelui”, a spus Turner. Remarcând „schimbările în societate”, Turner a spus că agenția le pune acum tuturor potențialilor donatori aceleași întrebări în timpul programărilor, inclusiv în legătură cu sarcina.

Sursa: Daily Mail


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost